Přesunout nahoru

PREVIEW: Vzhůru na Medvědy! Riders míří do Brna

Univerzitní liga ledního hokeje se po vánoční a zkouškové pauze pomalu rozbíhá do klasického zápasového tempa. Pardubičtí Riders vyrazí k utkání 13. kola do Brna, kde je přivítají hokejisté z MUNI, tento týden navíc probíhá akce O kapku lepší hokej, kterou tradičně podporují i univerzitní týmy.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubické Riders čeká první utkání od 4. prosince, kdy před domácím publikem přivítali pražské Engineers. Ve vyrovnaném utkání vicemistrům z Prahy dlouho vzdorovali, nakonec však podlehli poměrem 1:3. Celek z východu Čech se momentálně nachází v ligové tabulce na 8. místě, což je poslední příčka, která zaručuje postup do play off. Pardubice však do konce základní části čeká včetně souboje s Brňany ještě 7 zápasů.

Týmovou produktivitu vede Adam Novotný, pardubický útočník si během sedmi odehraných duelů zapsal 10 kanadských bodů a nyní válí také v juniorské extralize, kde pomáhá Dynamu v boji o účast v play off. Těsně za ním je v týmové produktivitě trojice Lukáš Hebek, Martin Maťátko a Ondřej Šťastný. Gólmany Riders točí tři, nejvíce práce měl zatím Petr Sodomka, který odchytal 5 duelů s úspěšností zákroků přes 91 %.

HC MUNI

Masarykova Univerzita se vrátila do kolotoče Univerzitní ligy ledního hokeje už o týden dříve. Ve středu 24. ledna odehráli hráči HC MUNI duel s Engineers, prvních 40 minut drželi s aktuálně druhým celkem tabulky krok, ve třetí třetině však Pražané rozhodli pěti brankami a odvezli si domů všechny body. MUNI se v ligové tabulce nachází na 5. pozici s celkovým ziskem 16 bodů.

V čele týmové produktivity je zkušený útočník Tadeáš Jakubec, který ve 12 duelech posbíral 14 kanadských bodů. Velmi statečně se drží také Jan Hasoň s 10 body a nováček v týmu Jan Morev s 8 body. V obraně ofenzivně září Mirek Bazala. Na soupisce mají Brňané hned čtyři maskované muže, největší vytížení má Filip Král, který se představil i v posledním minulém vzájemném duelu mezi Pardubicemi a Brnem.

Vzájemné zápasy

Utkání mezi Pardubicemi a MUNI jsou poslední dobou velmi vyrovnaná. V loňském roce se týmy střetly dvakrát na pardubickém ledě a pokaždé fanoušci viděli vítězství o jeden gól. V lednu dospěl duel až do prodloužení, ve kterém se hráči z Brna radovali po trefě Bazaly. Říjnový TOP ZÁPAS SEMESTRU dopadl také lépe pro MUNI, ta tentokrát zvítězila poměrem 2:1 a vítěznou trefu zapsal Maxmilian Edl. Poslední duel, který se hrál v Brně se datuje až do října 2022, kdy si domácí s Riders poradili poměrem 6:1.

Podpořit Riders můžete i vy, zápas proti Brnu je na programu ve středu 31. ledna v 19:30 hodin v brněnském Sportcentru Lužánky. Vstupenky jsou k dispozici pod tímto odkazem. Zápas bude vysílán také online, a to již tradičně na TV Tipsport.

O kapku lepší hokej

Český hokej se na přelomu ledna a února zbarví do oranžové, aby odstartoval již pátý ročník projektu O kapku lepší hokej. Tento projekt každoročně semkne celou hokejovou komunitu a zaměřuje se na podporu dětských pacientů s poruchami krvetvorby. Patronem ročníku 2024 je Patrik Luska. Více informací o letošním ročníku, včetně návodu, jak můžete pomoci právě vy, naleznete pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři