Přesunout nahoru

PREVIEW: Důležitý zápas v boji o play off. Riders přivítají Ostravu

Pardubičtí Riders se po dlouhé době představí v domácí enteria areně, kde přivítají hokejisty z Ostravy. Půjde o velmi důležitý duel vzhledem k účasti ve vyřazovacích bojích o pohár Jana Palacha.

Riders Univerzita Pardubice

Hráči z východu Čech se v ligové tabulce nachází na posledním postupovém místě. Ve 12 odehraných duelech vybojovali 8 bodů za dvě výhry proti Cavaliers, o body obrali Inženýry i Black Dogs. Poslední zápasy však nedopadly úplně ideálně, před Vánoci nestačili před domácím publikem na Engineers a po pauze nezvládli ani utkání v Brně, kam však odcestovala oslabená sestava.

Týmovou produktivitu stále vede Adam Novotný s 10 kanadskými body. Hned v závěsu jsou však Hebek, Maťátko a Šťastný, kteří mají na kontě o bod méně. Z obrany je střelecky nejvíce při chuti Dominik Kopecký, který posbíral 7 kanadských bodů a byl jediným střelcem týmu v posledním odehraném duelu proti MUNI. V utkáních se prostřídali tři gólmani, po pěti duelech mají odchytáno Petr Sodomka a Jiří Novotný, o chlup lepší statistiky má první jmenovaný brankář.

BO Ostrava Vítkovice Steel

Ostrava je v ligové tabulce na posledním 9. místě se 4 posbíranými body. Jediná výhra sezony přišla před domácím publikem právě proti Pardubicím, bod dokázali sebrat také Masaryčce. Jinak jsou výkony ostravského celku nevýrazné. V posledních duelech si proti nim otevřeli střelnici pražské celky, schytali sedmičku od Kings a devítku od Engineers. Ostravané jsou suverénně nejhorším celkem v defenzivě a v 13 duelech obdrželi 72 gólů, ani v ofenzivě to není žádná sláva, v průměru vstřelí 2,31 branky na zápas.

Produktivitu BO Ostrava táhnou především obránci. V čele kanadského bodování se usadil zkušený obránce David Gřesík s 9 kanadskými body, třetí nejproduktivnější je zadák Daniel Zajíc s 6 body. Nejlepší z útočníků je Martin Kubík se 7 body ve stejném počtu odehraných duelů. Na soupisce mají Ostravané hned čtyři maskované muže. V největším zápřahu jsou však Antonín Nowak a Matyáš Daňa. Daňa vychytal jedinou výhru pro svůj tým v letošním ročníku.

Vzájemné duely

Historie vzájemných duelů je příznivější pro Ostravu. V ligové historii spolu tyto celky odehrály pět zápasů. Pardubice dokázaly zvítězit pouze jednou a šlo o pořádně šílený zápas, kdy se rozhodovalo až v prodloužení a celkové skóre bylo 7:6. Naposledy se tyto celky střetly zkraje letošní sezony v Ostravě, kdy domácí zvítězili poměrem 8:3, klíčovou roli sehrál Martin Kubík, který posbíral pět kanadských bodů.

Utkání mezi Pardubicemi a Ostravou je na programu v pondělí 5. února od 19 hodin ve velké hale pardubické enteria areny. Vstupenky jsou k dispozici pod tímto odkazem a pro nejrychlejší fanoušky, kteří dorazí na stadion je k dispozici 50 piv zdarma na oslavu úspěšného zakončení zkouškového období.

O kapku lepší hokej

Tento zápas zároveň podpoří projekt O kapku lepší hokej, který oblékl celý český hokej do oranžové barvy. Jedná se o iniciativu s charitativním podtextem, která již pátým rokem pomáhá dětem s poruchami krvetvorby. Letošní ročník projektu má za ambasadora Patrika Lusku, nadějného gólmana, kterému nemoc obrátila život naruby, ale momentálně se začíná začleňovat zpět do každodenního života. Více informací o projektu naleznete v článku pod tímto odkazem. Pomoci můžete i Vy.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři