Přesunout nahoru

Důležitá výhra nad Ostravou! Riders rozhodli v prodloužení

Pardubičtí hokejisté udělali velmi důležitý krok směrem k případnému postupu do vyřazovacích bojů v Univerzitní lize. Na domácím ledě vyzráli na Ostravu v prodloužení a stále drží poslední postupové místo s pětibodovým náskokem právě na hokejisty BO.

Pardubice se po téměř dvou měsících představily na domácím ledě. Úvod utkání byl nervózní a kupily se chyby na obou stranách. Už v první části padalo hodně branek, skóre zápasu otevřela Ostrava. V přesilové hře předvedli hosté ukázkový ťukes, který zakončoval Sysala. Domácí však velmi rychle reagovali, v předbrankovém prostoru si pro dorážku došel Martin Maťátko. Krásnou individuální akci předvedl v 17. minutě Marek Ladman, pardubický útočník upaloval sám na branku soupeře, položil si gólmana a jednoduše zasunul kotouč za jeho záda. Ještě jednu přesnou trefu stihly Pardubice přidat těsně před sirénou, přesilovku zužitkoval Marek Ladman.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, kteří zasypali Novotného střelami. Ujala se však jediná, ve 27. minutě Ostravané bleskově zužitkovali nabídnutou přesilovku. Domácí velmi rychle odpověděli, do útoku se hnala první lajna Riders, která se starala o skóre zápasu, druhou branku vsítil Martin Maťátko. Po čtyřiceti minutách tak domácí vedli o dvě branky.

Ve třetí dvacetiminutovce hosté dotahovali dvoubrankovou ztrátu. Ve 44. minutě propálil Novotného z levého kruhu Spurný. Ostrava byla ve velkém tlaku a o minutu později trefila brankovou konstrukci. BOčko dokázalo ve 47. minutě srovnat krok díky ráně Potočného. Ve zbytku základní hrací doby měly šance oba dva celky, za Pardubice byli ve velkých šancích Ladman či Hebek, všechny pokusy však vyčapal Nowak.

Následovalo prodloužení 3 na 3, ve kterém byli od začátku na kotouči domácí, kteří se pokoušeli kombinovat. Po prostřídání následoval útok Ostravy, která svou šanci neproměnila, na druhou stranu se mohla řítit pardubická trojice, která pěknou kombinací rozhodla zápas. Střelcem rozhodujícího gólu byl Jan Vacek.

Nejvíce při chuti byla proti Ostravě první formace, která se starala o skóre. Marek Ladman zapsal dva góly a dvě nahrávky, Martin Maťátko měl o asistenci méně, tři nahrávky posbíral Ondřej Šťastný.

Příští duel odehrají Riders v pondělí 12. února od 19 hodin v enteria aréně proti plzeňským Akademikům. Vstupenky jsou v prodeji pod tímto odkazem, po utkání následuje afterparty v Dýdy Baba.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři