Přesunout nahoru

PREVIEW: Riders přivítají na svém ledě obhájce Poháru Jana Palacha

V pondělí 12. února se v Pardubicích odehraje duel 15. kola Univerzitní ligy ledního hokeje. Domácí Riders přivítají v enteria areně úřadující mistry ligy z Plzně a vzhledem k historii vzájemných zápasů půjde o velmi zajímavý duel!

Riders Univerzita Pardubice

Pardubičtí Riders slavili v enteria areně před týdnem důležité vítězství vzhledem k postupu do play off. Před domácími fanoušky porazili v prodloužení Ostravu, hrdinou byl Jan Vacek, který vstřelil vítěznou branku, Pardubice se však mohly opřít o výbornou spolupráci první útočné formace. Riders se tedy aktuálně nachází na 8. místě, které jako poslední zaručuje postup do bojů o Pohár Jana Palacha, na devátou Ostravu mají náskok 5 bodů.

Střídání stráží proběhlo v čele týmové produktivity, po 12 bodech posbírali Martin Maťátko a Ondřej Šťastný, hned za nimi je třetí člen první útočné formace Marek Ladman. Střelecky při chuti jsou také kluci z obrany, Dominik Kopecký i Jan Vacek mají na kontě 7 kanadských bodů. V brance se střídají především Jiří Novotný a Petr Sodomka. Novotný odchytal zatím oba dva duely po vánoční přestávce a celkově má úspěšnost zákroků rovných 90 %.


ZČU Akademici Plzeň

Plzeňští Akademici se po vánoční a zkouškové pauze vrátili na ledovou plochu ve velké formě. S uzdravenými oporami i navrátivším hlavním koučem Ceperkem ničí jednoho soupeře za druhým. Západočeši v uplynulých týdnech dvakrát zdolali Budějovice a jednou přemohli North Wings, mocně se tak dotahují na čelo Univerzitní ligy a můžou ještě zabojovat i Pohár ČAUS pro vítěze základní části. Obhájci titulu jsou v letošním ročníku velmi ofenzivně naladěni, v průměru nadělí svým soupeřům 5,36 gólu na zápas.

Týmové produktivitě Plzně vévodí nováček Aleš Matoušek, který má na kontě 11 gólů a 10 asistencí, skvěle si vedou také tahouni Reitspies či Říha. Nejproduktivnějším zadákem Plzně je zkušený Jakub Štochl s 11 kanadskými body. Akademici mají na soupisce tři maskované muže, největší prostor však dostává Jiří Černý, který v letošní sezoně vychytal Plzni šest výher.


Vzájemné zápasy

Riders se s Akademiky v ligové historii utkali už pětkrát. Ve vzájemných duelech jasně platí pořekadlo: „Můj dům, můj hrad!“ V Plzni pokaždé vyhráli Akademici a v Pardubicích Riders. Poslední vzájemný duel se odehrál 1. listopadu v západočeské metropoli, Plzeň posbírala všechny tři body za výhru 7:2 a za Východočechy pálili Dominik Kopecký a Petr Hrůša. Poslední měření sil v Pardubicích dopadlo lépe pro Riders, kteří v říjnu 2022 vyhráli 6:3 a hattrickem se blýskl Martin Maťátko.

Duel 15. kola je na programu v pondělí 12. února od 19 hodin ve velké hale pardubické enteria areny. Vstupenky jsou k dispozici pod tímto odkazem a po zápase následuje afterparty k vítání letního semestru ve studentském klubu Dýdy Baba.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři