Přesunout nahoru

Riders utrpěli další porážku. Akademici odskočili ve druhé třetině

Pardubičtí hokejisté mají za sebou měření sil s obhájci titulu z Plzně. V první třetině se i díky obětavosti drželi na nerozhodném stavu, ve druhé části však reprezentanti ZČU odskočili a poprvé v historii Univerzitní ligy si z Pardubic vezou tři body do tabulky.

V pondělí přivítali pardubičtí hokejisté v enteria areně plzeňské Akademiky. V dresu Riders poprvé naskočil gólman Vojtěch Kukeně. První třetina byla velmi atraktivní, a především vyrovnaná z obou stran. Jako první udeřili domácí, když úspěšnou přesilovkovou kombinaci zakončoval Radek Pilný. To nabudilo hosty, kteří začali hýřit aktivitou, projevilo se to v 15. minutě, kdy srovnal Říha. V závěru první části měli Akademici k dispozici dvě přesilovky, díky obětavosti a dobré obranné hře Riders zůstalo skóre do sirény neměnné.

Ve druhé části se začala kupit vyloučení. Nejprve měli výhodu domácí, ofenzivní tlak v branku neproměnili. Následně byla nabídnuta přesilovka Plzni, která ihned roztočila svůj ofenzivní kolotoč. Západočeši přidali druhou trefu, opět byl úspěšným střelcem Říha. Akademici přidali další dva slepené góly díky Matouškovi a Fořtovi a s nadějemi na bod proti mistrovi ligy to začalo vypadat špatně. Hororovou třetinu podtrhly branky Vavřičky a Reitspiese, které z branky vyhnaly Kukeněho, do svatyně zamířil Jiří Novotný.

Ve třetí dvacetiminutovce se hrálo pořád ve slušném tempu, více na kotouči se držela Plzeň. Jiří Novotný byl překonán ve 47. minutě, tentokrát jej propálil Matoušek. Více gólů v zápase nepadlo a Riders s favoritem padli 1:7, poprvé si tak z pardubického ledu Plzeň odváží tři body do ligové tabulky. Zástupci Univerzity Pardubice se v ligové tabulce stále drží na 8. místě pět bodů před Ostravou.

Do konce základní části čekají Riders ještě čtyři duely. Příští týden pardubičtí hráči jedou na výjezd do Budějovic, o týden později v pondělí 26. února se opět představí před domácími fanoušky. Vstupenky na domácí duel jsou již v prodeji pod tímto odkazem.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři