Přesunout nahoru

PREVIEW: Výlet do Budějovic, Riders čeká další těžký soupeř

Reprezentanty Univerzity Pardubice čeká další náročné utkání. V pondělí zamíří na jih Čech, kde vyzvou Black Dogs. Minule se Východočechům podařilo proti Budějovicím vybojovat bod, podaří se to i tentokrát? To se uvidí v pondělí 19. února od 19:30.

Riders Univerzita Pardubice

Po dvou domácích duelech se Pardubice vydávají opět na venkovní stadion. Dvojici domácích duelů Riders začali těsnou, ale důležitou výhrou proti Ostravě, které díky tomu odskočili na rozdíl pěti bodů. Při chuti byla celá první formace ve složení Maťátko, Ladman, Šťastný. O týden později už tak úspěšní nebyli, tentokrát nestačili na Plzeň poměrem 1:7, jediný gól Riders vsítil Radek Pliný. Nyní čeká pardubický tým další výzva v podobě měření sil s týmem ze špičky tabulky.

V týmové produktivitě se oproti minulému týdnu téměř nic nezměnilo. O čelo kanadského bodování se dělí Martin Maťátko a Ondřej Šťastný s 12 kanadskými body. O pozici nejlepšího kanonýra se perou tři borci, kteří mají shodně 5 gólů, jedná se o trojlístek Maťátko, Ladman a Pliný. Útok však těží z významné pomoci ofenzivně laděných obránců, 8 kanadských bodů posbíral Dominik Kopecký, o bod méně má na kontě Jan Vacek. Riders mají na soupisce čtveřici gólmanů, největší vytížení zatím dostal Jiří Novotný, který má úspěšnost zásahů lehce nad 90 %.

Black Dogs Budweis

Budějovice se momentálně nachází na 2. pozici v ligové tabulce. Zápasy po vánoční pauze Black Dogs zahájili vítězstvím 6:3 nad pražskými Kings. Následoval však dvojzápas proti úřadujícím mistrům z Plzně, který zastavil jejich devítizápasovou šňůru výher. S Akademiky vždy prohráli jen velmi těsně, nejprve poměrem 3:5, o týden později 3:4. Black Dogs do konce základní části čekají ještě tři duely, kromě vzájemného zápasu s Riders se ještě vydají do Kuřimi za Kavalíry, v závěru přivítají doma Ostravu.

Black Dogs disponují nelepším kanonýrem celé ligy, tento titul patří kapitánovi Jihočechů Matouši Masopustovi, který přesně pálil již 17x, týmovou produktivitu však vede Tomáš Vochozka, který v 15 duelech nastřádal 27 kanadských bodů. Vochozka je společně s Matouškem z Plzně lídrem produktivity celé Univerzitní ligy. V brance Psů se střídá dvojice Dvořák, Ludvík a oba maskovaní muži mají úspěšnost zákroků přes 91 %.

Vzájemné zápasy

První vzájemné duely mezi Riders a Black Dogs, které se odehrály v sezoně 2021/2022, skončily jasně ve prospěch Jihočechů, kteří vyhráli 13:2 a 10:1. Postupně se však zápasy vyrovnávaly, vždy však zatím zvítězily Budějovice. Na podzim roku 2022 duel dospěl až do prodloužení, o pár měsíců později Black Dogs zvítězili poměrem 4:2. Poslední vzájemný duel se odehrál loni v listopadu, kdy Riders vedli deset minut před koncem základní hrací doby už 3:1 díky trefám Novotného, Hebka a Ladmana. Vítězství se však nekonalo, Black Dogs srovnali a obrat dokonali v nájezdech, které rozhodl Pinkas.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři