Přesunout nahoru

ČVUT a VUT se proti sobě utkají v rámci Technického derby!

Již třetí středu v řadě hrají Engineers na domácí Hvězdě. Tentokrát vyzvou Cavaliers z brněnského VUT. Podaří se Inženýrům navázat na vítěznou vlnu?

Poslední utkání, Bitva o Prahu: Origins bylo vítězné pro Inženýry. UK Kings vstoupili do utkáno trochu aktivněji a brzy se ujali vedení. Engineers se z tlaku brzy oklepali a v 16. minutě vyrovnal skóre Pavel Vaňous. Druhá třetina začala rychlým gólem obránce Raitermana, ovšem na to zareagovali hosté a po pár minutách dokázali otočit skóre ve svůj prospěch. Ke konci druhé třetiny si domácí měli možnost zahrát přesilovou hru. Po několika tvrdých střelách, které letěly na brankáře Maška, se dokázal prosadit nositel zlaté helmy pro nejlepšího střelce František Januška. Nástup do poslední třetiny byl plný napětí. V 7. minutě se prosadil útočník Kleveta a hned v další minutě přidal gol i Jakub Dohnal. Gólovou senzaci ukončil František Januška, který tak svým gólem přispěl k výhře 6:4 nad UK Kings.

Kavalírům se v letošní sezóně daří. Velkým dílem k tomu přispívá svými výkony i posila v brance Štěpán Zlatnický, který s úspěšností zásahů 95,50 % ovládá statistiky brankářů. Tým se aktuálně nachází na 5. pozici v tabulce, což je o 5 míst výše než v loňské sezóně touto dobou. Nejproduktivnějším hráčem je Benjamin Kolder, na svém kontě má 13 kanadských bodů. Poslední zápas sehráli Cavaliers také proti UK Kings, kterým podlehli po napínavém utkání 5:4. Brněnský tým až do 44. minuty zápasu vedl, ale po smolné situaci dokázali Kings otočit zápas ve svůj prospěch.

Jediný vzájemný souboj těchto dvou celků v letošní sezóně dopadl lépe pro Pražany, kteří s z Kuřimi odvezli 3 body po výhře 2:0. Oproti předešlím sezónám bylo utkání velice vyrovnané, jak v konečném skóre, tak i co se počtu střel týče. Brněnský Kavalírům určitě svědčí domácí prostředí, kde se hraje na menším hřišti. Uvidíme, jak se poperou s nástrahami pražské pevnosti Engineers, kterou je zimní stadion Hvězda.

Derby mezi technickými univerzitami se odehraje dnes od 19:30 na zimním stadionu Hvězda. Jako vždy bude otevřený i bufet, který nabízí výborný párek na tácek nebo pivo, po zápase se koná tradiční afterparty v Cafe bar šestka. Přijďte si s námi užít nezapomenutelný hokejový zážitek a podpořit tým ČVUT Engineers.

Těšíme se na vás!

Lístky najdeš tady


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři