Přesunout nahoru

PREVIEW: Vintage Battle v malé hale! Přijedou Kings

Už v pondělí 26. února se v Pardubicích uskuteční speciální zápas s neopakovatelnou atmosférou. V malé hale enteria areny se uskuteční Vintage Battle s bohatým doprovodným programem a dorazí také hráči UK Kings Prague, se kterými se Riders porvou o body do ligové tabulky.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubičtí hokejisté nezažívají poslední týdny dobré období. Po těsné výhře nad Ostravou se před domácími fanoušky natrápili v duelu s obhájci titulu, o týden později nestačili na Black Dogs, kteří se celou sezonu nachází na předních příčkách tabulky. Z posledních dvou duelů si pardubičtí odnesli skóre 1:12 a do konce základní části je čekají tři duely. Jeden z nich již v pondělí, kdy vyzvou další favorizované mužstvo se silnou ofenzivou.

Bodovým lídrem pardubických Riders je stále dvojice Martin Maťátko a Ondřej Šťastný, která nastřádala 12 kanadských bodů. Hned v závěsu je Marek Ladman s 10 kanadskými body. Z obránců pomáhají týmové produktivitě Dominik Kopecký či Jan Vacek. V brankovišti se letos vystřídali čtyři maskovaní muži, největší porci odchytaných minut mají Jiří Novotný a Petr Sodomka, oba navíc drží úspěšnost zákroků nad 90 %.


UK Kings Prague

Pražané jsou po pauze trošku nekonzistentní. Od konce ledna mají na kontě dvě výhry a tři porážky. Poradili si pouze s dvojicí brněnských celků, MUNI zdolali poměrem 8:3, VUT potom přestříleli 5:4. V duelech proti favoritům se jim však nedařilo, s Black Dogs padli 3:6, v pražském derby nestačili na Engineers 4:6 a nejčerstvější je prohra s Plzní, kdy televizní duel nezvládli poměrem 3:5. V ligové tabulce Kings patří 4. pozice a již nyní mají jistotu, že se v nejlepší čtyřce po základní části udrží.

O přísun kanadských bodů se stará David Jindra, který posbíral během 11 duelů 18 kanadských bodů. Produktivně při chuti jsou také dva obránci Oliver Glitta a Daniel Piskač, kteří mají na kontě 15 a 13 kanadských bodů. Branku Kings střeží trojice zkušených maskovaných mužů. Nejvíce minut má odchytáno Kristián Novák, který vychytal 5 výher, slušnou porci minut strávil v brance Michal Pícl, který má na kontě dokonce jedno čisté konto a třetím do party je David Mašek.


Vzájemné zápasy

Historie vzájemných zápasů vyznívá před pondělním duelem jasně pro pražský celek. Pardubice od Kings navíc dvakrát dostali desítku. V posledním vzájemném měření sil, které se konalo v polovině listopadu roku 2023, šlo však o solidní přestřelku, ve které Riders padli 5:7. Dvě branky a asistenci posbíral Dominik Špinka, dvoubodoví byli Daniel Kopecký, Martin Maťátko a Jan Vacek.

Zápas začíná v pondělí v 19 hodin v malé hale enteria areny, přijďte však dříve, ať nezmeškáte část doprovodného programu. Vstupenky na zápas naleznete pod tímto odkazem a více informací o Vintage Battle naleznete zde. Na turnaj v beer pongu se můžete přihlašovat tady.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři