Přesunout nahoru

Hokejová bitva ve znamení vítězství!

Dne 20. února 2024 se v Logspeed CZ Aréně odehrála další hokejová bitva mezi Akademiky Plzeň a UK Kings Prague. Všichni si užili večer plný zábavy, soutěží a dobrého hokeje, ze kterého Akademici nakonec vyšli vítězně. Nad soupeři zvítězili po napínavém zápase 5:3!

První třetina byla pro plzeňské hokejisty nešťastná. Jasnou převahu měli hosté a také ji využili. Ve 13.minutě trefila Univerzita Karlova svůj první gól v tomto zápase. Varga nezvládl zastavit puk, který Pražané propálili do horní části brány. Ať se domácí snažili sebevíc, na UK Kings Prague nestačili a s jednogólovým rozdílem se odcházelo do šaten.

Druhá třetina už slibovala nějaké zlepšení. Hned zpočátku se Akademici pouštěli do výborných šancích, které ale bohužel nebyly proměněny. Ve 22. minutě Princl nabral rychlost na levé straně proti obránci, potom se otočil kolem vzdálenější tyče. Mohl to být gól, ale rozhodčí rozpažili a branka nebyla uznána. Ve 26. minutě se opět prosadil soupeř. 0:2. Zápas začíná být napínavý! Po tomto gólu se plzeňští chvíli hledali, ale necelou půl minutu před sirénou se konečně prosadil Štěpán Říha. Akademici snižují náskok Univerzity Karlovy. 1:2.

Do třetí třetiny dali Akademici všechno. Ve 42. minutě vstřelil druhou branku David Roubal. Tomu se povedlo doklepnout kotouč nad betonem hostujícího gólmana k pravé tyči. Skoro za dvě minuty přidávají domácí další branku. O tu se postaral Lukáš Folda. 3:2. Akademici se dostávají do vedení. Nechali hosty chvíli rozkoukat a v 58. minutě domácí pálili znovu. Když Univerzita Karlova šla do šesti, aby dorovnala rozdíl, využil příležitosti opět Štěpán Říha a když se zbavil posledního obránce, poslal puk do prázdné brány. Nešťastná chvíle nastala pro hostující hráče, která vedla k pátému gólu Akademiků. Hosté udělali chybu v rozehrávce a Jan Kalus poslal přihrávku na vzdálenější tyč na Reitspeise, před kterým si obránce přikopl puk do vlastní sítě. I když to Pražanům už k ničemu nebylo, v poslední minutě zápasu vstřelili třetí gól. Za chvíli se rozezněla závěrečná siréna a Akademici se mohli radovat z vítězství nad UK Kings Prague!

I když zápas zpočátku moc nadějně nevypadal, dokázali ho Akademici otočit ve svůj prospěch a v této hokejové bitvě zvítězit. Na fanoušky během zápasu čekaly různé soutěže a zábava po celý večer. Po bitvě se už tradičně konala afterparty, na které se vítězství oslavilo. Další zápas Akademici odehrají na ledě ČVUT Engineers Prague ve čtvrtek 29. února 2024 a doma se společně sejdeme ve středu 6. března 2024 proti VUT Cavaliers Brno v 19:00 v Logspeed CZ Aréně. Pro více informací sledujte sociální sítě Akademiků!

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři