Přesunout nahoru

Třetí porážka v řadě. Riders nezvládli začátek zápasu proti Kings

Vintage Battle nedopadl výsledkově dle představ. Pardubičtí Riders před domácím publikem utrpěli porážku 1:4, vlak jim ujel už v první třetině a ztrátu nedokázali, i přes zlepšenou hru, dohnat.

Duel proti týmu z Karlovy Univerzity se odehrál v pondělí 26. února v malé hale enteria areny. Pro fanoušky bylo připraveno bohaté vyžití včetně přestávkových soutěží, beer pongového turnaje a maskota pardubického Dynama. Výsledkově už to tak veselé nebylo.

Úvod zápasu totiž patřil Pražanům, kteří se na listinu střelců zapsali již v 5. minutě, přesilovkovou trefu vykouzlil kapitán Volf. O necelé dvě minuty později skóroval Volf ze stejného místa při další početní výhodě. Hororový start domácích podtrhl Vávra, pražský útočník si našel odražený kotouč a bekhendem zamířil nad vyrážečku. Postupem času se Riders dostávali do tempa, forsbergovku vyzkoušel Ladman, ale na Nováka v bráně Kings nevyzrál.

V prostřední části se domácí osmělili a výpady do útočného pásma Kings byli stále častější. Velmi aktivní byla především první útočná formace, která si vypracovala hned několik zajímavých možností, které však byly zneškodněny Novákem. Velká radost domácích fanoušků přišla ve 34. minutě, když nahození Matyáše Sodomky velmi pěkně a přesně tečoval Daniel Skryp. Útočník Riders slavil svou první branku v Univerzitní lize. Tato trefa nabudila útočné choutky domácích, ale žádná další střela brankou nekončila.

Ve třetí dvacetiminutovce se hra srovnala a přelévala se ze strany na stranu, nejprve měli několik možností hosté. Domácí se stále častěji vydávali na zkušenou do útočného pásma. Šťastný, Hebek ani Šrámek nebyli ve svých střeleckých pokusech úspěšní. V rozletu Riders přibrzdilo vyloučení v 53. minutě, oslabení však zvládli velmi dobře. Následovala přesilovka, kterou pardubičtí hokejisté nevyužili. Posledních pět minut zkoušeli Riders štěstí při powerplay, k úspěchu však chyběla přesnější střela. Naopak Kings podtrhli své vítězství na ledě Pardubic gólem v posledních vteřinách. Výhru pečetil Volf, který oslavil hattrick.

Příští domácí utkání se ponese ve speciálním duchu, v pondělí se na pardubickém ledě představí North Wings a půjde o poslední duel základní části, který odehrají opory klubu Jan Vacek a Jakub Muška. Více informací o zápase naleznete v článku pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři