Přesunout nahoru

PREVIEW: Riders vyráží do Ústí! Zabojují o důležité body do tabulky

Poslední dva zápasy základní části čekají v následujících dnech pardubické Riders a v obou případech se střetnou s nepříjemným celkem z Ústí nad Labem. Už ve středu 28. února se vydají na sever Čech, kde se porvou o důležité body, které jim případně mohou hodně pomoci směrem k šancím na účast v play off.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubičtí hokejisté v pondělí utrpěli třetí porážku v řadě. Nutno dodat, že v posledních duelech nebyli považováni za papírové favority a body z duelů proti Akademikům, Black Dogs či Kings by byly příjemným bonusem. Šňůru proher odstartovalo domácí utkání proti Plzni, kde je stál body výpadek ve druhé třetině, následný zápas na ledě Black Dogs se nevydařil a domácí byli lepší již od úvodních minut. Nejčerstvější je prohra s UK Kings, kde Riders utekl začátek zápasu, postupně se však osmělovali a Nováka ohrožovali několika nebezpečnými střelami, na boj o body už bylo pozdě.

Lídry týmové produktivity jsou spoluhráči z první útočné formace, Martin Maťátko i Ondřej Šťastný mají na kontě 12 kanadských bodů. Hned v závěsu je Marek Ladman s 10 kanadskými body. Velkou podporou ofenzivy jsou také obránci pardubických Riders, a to zejména Dominik Kopecký a Jan Vacek. Maskované muže mají Riders na soupisce čtyři, největší prostor však dostávají především Petr Sodomka a Jiří Novotný, kteří mají zároveň i nejvyšší úspěšnost zákroků.


HC North Wings Ústí nad Labem

Ústečtí hokejisté jsou momentálně v dobrém rozpoložení. Zkraje roku sice prohráli s Kavalíry, Akademiky a Inženýry, poté však dokázali na venkovních zimácích porazit Ostravu a Masaryčku, i když na zápasy vyrazili ve značně okleštěné sestavě. Severočeši se aktuálně nachází na 5. pozici v ligové tabulce, kam se však tlačí ještě oba brněnské celky. North Wings už mají jistý postup do čtvrtfinále Univerzitní ligy.

Produktivitu týmu vede Adam Janoušek, zkušený útočník posbíral 21 kanadských bodů a Riders si jej dobře pamatují, proti nim totiž vsítil hattrick. Do bodových tabulek se zapisují také další ofenzivní stálice, jako například Michal Svoboda či Jakub Tot. Nejproduktivnějším zadákem North Wings je Hanuš Petržílka. V brance dostali prostor 3 gólmani, o nejvíce minut se však podělili Filip Blažek a Milan Kožnar.


Vzájemné zápasy

V soubojích mezi Pardubicemi a Ústím padá vždy hodně branek. Diváci viděli pokaždé alespoň šestigólový duel. Ať už se hrálo na východu či severu Čech, vždy byli úspěšnější North Wings. Poslední vzájemné měření sil proběhlo v listopadu loňského roku, tehdy šlo o poměrně vyhrocené utkání a Riders na ledě Ústí padli poměrem 3:8. Mezi střelce na pardubické straně se zapsali Daniel Kopecký, Dominik Kopecký a Marek Ladman.

Zápas můžete sledovat na TV Tipsport, případně můžete vyrazit do Ústí, vstupenky naleznete pod tímto odkazem. A nezapomeňte, odveta je na programu v pondělí 4. března v Pardubicích, informace o tomto speciálním duelu naleznete v tomto článku.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři