Přesunout nahoru

Riders zvítězili v Ústí, znovu po roce mají jisté play off

Výborný výkon předvedli pardubičtí Riders v utkání proti Ústí nad Labem! Díky historicky první výhře nad North Wings si zajistili účast ve vyřazovacích bojích o Pohár Jana Palacha. Vítěznou branku vstřelil Daniel Skryp.

Na sever Čech se Pardubice vydaly v okleštěné sestavě, ani na druhé straně však střídačka nepraskala ve švech. Lépe do zápasu vstoupili domácí, které na listinu střelců dostal Jan Jindra. Ve vedení však nezůstali dlouho, pardubičtí hráči reagovali o dvě minuty později. Jan Vacek vypálil od modré, kotouč usměrnil za záda Blažka Martin Maťátko. Útočník Riders zapsal svůj 6. gól v letošním ročníku a potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče Riders. Petra Sodomku soupeři často ohrožovali, v 16. minutě se kotouč dostal za brankovou čáru, ale kvůli posunuté brance gól uznán nebyl.

V prostřední části se oba celky postupně dostávaly do tempa. Jedinou branku tohoto úseku zápasu měl na svědomí Daniel Skryp. Útočník Pardubic si ve 37. minutě nekompromisně došel pro vyražený kotouč a skóroval ve druhém utkání v řadě.

Třetí třetinu lépe zahájily Pardubice, pěkné šance měli Šrámek, Vacek či Maťátko. Na druhé straně kouzlil proti nebezpečným šancím domácích Sodomka. Jak plynul čas, tak se domácí North Wings mnohem intenzivněji zabydlovali v útočném pásmu, ale hosté předvedli velmi dobrou obrannou hru. Severočeši se k risku bez gólmana dostali až minutu před koncem základní hrací doby, svůj tlak však ve vyrovnávací trefu nepřetavili a Riders si na východ Čech odváží všechny 3 body.

„Nám se tady v Ústí moc nedaří, navíc často zkazíme druhé třetiny, ale dneska jsme přijeli trošku v okleštěné sestavě, takže jsme si sami říkali, jak to asi bude vypadat. Ale dali jsme do toho srdíčko, odmakali jsme to, každý lehal do střel, a nakonec parádní výkon,“ popsal bezprostředně po utkání gólman Petr Sodomka. „Pro mě byl určitě nejtěžší závěr zápasu, posledních pět minut, kdy do toho šlapali a snažili se to jen nahazovat, zároveň viděli, že nám už docházely síly. Dnes je to zásluha celého týmu.“

Pardubice si díky vítězství zapsaly do tabulky 3 velmi cenné body, které se ukázaly jako postupové, když později ve středu večer padla Ostrava v Brně a pustila Riders do play off. „Na play off se těšíme moc, na začátku sezóny to byl náš cíl a no nic, někoho vyřadíme a půjdeme do finále,“ usmíval se pardubický gólman.

Ještě před play off však Riders čeká poslední duel základní části. Již v pondělí 4. března se na ledě pardubické enteria areny představí právě ústečtí hokejisté. Během zápasu proběhne také loučení s dlouholetými oporami Riders, které od příští sezóny dres Riders na ledě oblékat nebudou. Více informací o zápase naleznete v článku zde, vstupenky jsou k dispozici pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři