Přesunout nahoru

PREVIEW: Poslední duel základní části. Čeká nás Last Dance

Play off mají Riders jisté, vstupenku do vyřazovacích bojů si zajistili díky středečnímu vítězství na ledě North Wings. Stejného soupeře přivítají už v podělí 4. března v enteria areně, kde se zároveň s hokejovou kariérou v univerzitní lize rozloučí Jan Vacek a Jakub Muška.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubice splnili jeden ze svých předsezónních cílů, kterým bylo zajistit si účast ve vyřazovacích bojích. V ligové tabulce jim patří 8. místo a celkem mají na kontě 13 bodů. Z vítězství se Riders radovali celkem čtyřikrát. Momentální forma není nikterak oslnivá. Po vánoční pauze padli s MUNI, Akademiky, Black Dogs a Kings. Naopak si připsali velmi důležité vítězství, když zkraje února po prodloužení přemohli Ostravu a minulý týden si premiérově poradili s Ústím.

Na čele klubové produktivity se nachází dlouholetá opora Riders Martin Maťátko s 13 kanadskými body, šikovný útočník je navíc nejlepším střelcem týmu. Hned v závěsu jsou spoluhráči z první formace Pardubic Marek Ladman a Ondřej Šťastný s 12 kanadskými body. Důležité kanadské body sbírají i obránci, a to především Dominik Kopecký a loučící se Jan Vacek. V brance Riders dostali prostor již čtyři maskovaní muži, největší porci minut však mají odchytáno Jiří Novotný a Petr Sodomka, kteří mají úspěšnost zákroků nad 90 %.


HC North Wings Ústí nad Labem

Ústečtí hokejisté měli nastartovanou pěknou šňůru výher, když si na venkovních zimácích poradili s kousavou Ostravou i s brněnskou Masaryčkou. Jejich rozjetý útok však zbrzdili právě Riders, kteří si s nimi na ústeckém stadionu poradili a odvezli si na východ Čech všechny body. Severočechům patří v ligové tabulce 6. pozice, reálně se mohou probojovat i na 5. příčku, ale mohou spadnout i na 7. pozici. Na dálku se o tyto pozice utkají s brněnskými týmy.

Lídrem klubové produktivity a majitelem zlaté helmy je útočník Adam Janoušek, který nastřádal 21 kanadských bodů. V produktivitě jej velmi výrazně doplňují Michal Svoboda a Jakub Tot. Na soupisce mají ústečtí hokejisté tři gólmany, v brance se však spíše střídají Filip Blažek a Milan Kožnar.


Vzájemné zápasy

Dva nejnovější týmy Univerzitní ligy mají poměrně bohatou plejádu vzájemných soubojů. Na ligové úrovni se střetli hned šestkrát. Hned pět duelů vyhráli ústečtí hráči, první vítězství Riders zapsali minulý týden, když v severních Čechách zvítězili poměrem 2:1. Zároveň do minulého týdne platilo, že ve vzájemných duelech padá mnoho branek, vždy bylo k vidění nejméně šest branek, ale nejčerstvější zápas tento trend zrušil.

Pardubice čeká poslední duel v základní části, kde se budou loučit se dvěma výraznými osobnostmi klubu, které končí svou hráčskou kariéru. Přijďte se rozloučit a poděkovat Jakubu Muškovi a Janu Vackovi za odvedenou práci na ledě. Vstupenky na tento zápas jsou k dispozici pod tímto odkazem, více informací o tom, co se zítra chystá naleznete v článku zde. A po zápase vás čeká tradiční afterparty v Dýdy Baba.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři