Přesunout nahoru

Emotivní loučení v Pardubicích skončilo těsnou porážkou domácích

Pardubičtí Riders přivítali v posledním kole základní části North Wings z Ústí nad Labem. Vítěznou radost však enteria arena nezažila, hokejisté z východu Čech uzavřeli základní část porážkou. S hokejovou kariérou se rozloučili zkušení obránci Jan Vacek a Jakub Muška.

Pondělní večer se v pardubické hale nesl ve znamení velkého loučení. Celý zápas s podtitulem „The Last Dance“ byl věnován Janu Vackovi a Jakubu Muškovi, kteří se loučili s hokejovou kariérou v Univerzitní lize. Byly připraveny tematické playlisty, videoobsah i přestávkové soutěže.

Do první třetiny vlétli lépe hosté, ale ve hře obou celků bylo hodně nepřesností. Jako první se na listinu střelců zapsal krásnou sólovou akcí Marek Ladman. Šikovný útočník projel střední pásmo, elegantně se protáhl kolem dvou bránících hráčů a poradil si i s gólmanem Blažkem. Ústí srovnalo díky trefě Ondřeje Filipa a nabudilo je to k větší útočné aktivitě. Své šance však North Wings v branku neproměnili a do šaten se odcházelo za stavu 1:1.

Hned ze začátku prostřední třetiny dostali domácí k dispozici početní výhodu, kterou zužitkoval Marek Ladman. Pardubický střelec se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a došel si pro dorážku. Otočku předvedli Severočeši v polovině utkání, kdy předvedl individuální akci Pavel Jarý a přečíslení 2 na 1 využil Jan Macel. Následně hýřili aktivitou domácí, ale šance Maťátka a Kopeckého využity nebyly.

Třetí dvacetiminutovku začali aktivněji hosté, kteří si tvořili dobré pozice a vybojovali početní výhodu, ta však zůstala nevyužitá. V 53. minutě Severočeši odskočili na rozdíl dvou branek. Adam Janoušek přebruslil pardubickou obranu a předvedl bekhendový blafák. Útočné snažení Riders vždy utnul gólman Blažek. Při hře bez gólmana měli pardubičtí hokejisté hned několik dobrých možností. Gólem skončila dorážka Dominika Kopeckého. Během následujících 28 vteřin však domácí už vyrovnat nestihli a poslední duel základní části prohráli.

Riders ale slaví postup do play off, které začne již příští týden. Kdo bude soupeřem pardubického celku se dozvíme ve čtvrtek 7. března, kdy proběhne tradiční výběr soupeřů do play off.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři