Přesunout nahoru

PREVIEW: Vzhůru do play off! Riders čeká souboj s Black Dogs

Základní část Univerzitní ligy ledního hokeje je minulostí a pardubičtí Riders se umístili na 8. pozici se ziskem 13 kanadských bodů. Pro první kolo vyřazovacích bojů si je vybrali vítězové základní části Black Dogs. První zápas série se odehraje 11. března na jihu Čech.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubičtí Riders prožili velmi podobnou sezonu jako loni. V průběhu 18 zápasů dokázali posbírat 13 bodů do tabulky. V 60 minutách si poradili dvakrát s brněnskými Cavaliers a jednou s North Wings, prodloužení rozhodlo duel proti Ostravě a o body dokázali obrat Engineers a Black Dogs. Poslední zápasy základní části, se Pardubicím, až na výhru v Ústí, příliš nepovedly. V minulém roce absolvovali svou premiérovou účast v play off, kdy se střetli s Engineers Prague, které dokázali v prvních duelech velmi potrápit, nakonec však padli 0:3 na zápasy a s play off se loučili již ve čtvrtfinále.

Zpět do probíhajícího ročníku. Hráčské statistiky vede ostřílená dvojice Marek Ladman a Martin Maťátko, oba útočníci posbírali shodně 14 kanadských bodů. Ladman za Riders nastupuje třetí sezonu, Martin Maťátko má s univerzitní ligou mnohem větší zkušenosti, v premiérovém ročníku soutěže byl součástí týmu UK Kings Prague, jelikož studuje na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové, ale v dalších sezonách již nastupoval v dresu pardubického celku. Jak se cítí před play off? To se dozvíte v aktuálním rozhovoru pod tímto odkazem.

V bráně mají pardubičtí hokejisté stabilní dvojici, která to v brankovišti Riders střeží již několikátou sezonu. Většinu duelů odchytali Petr Sodomka a Jiří Novotný. Pár zápasů odchytal také Lukáš Novoný, který v loňské sezoně působil v týmu z Univerzity Palackého v Olomouci a premiéru v lize si odbyl také Vojtěch Kukeně.


Black Dogs Budweis

Budějovice opanovaly základní část Univerzitní ligy, avšak v závěru to neměli vůbec jednoduché, mocně se na ně dotahovali Inženýři i Akademici. Jihočeši dokázali vytěžit maximum z velmi povedeného startu sezony, z úvodích 13 duelů prohráli pouze jednou, nad jejich síly byli Akademici. Potrápili je i Kings a Riders, tyto zápasy dokázali Black Dogs vyhrát v nájezdech. V novém roce si budějovičtí hokejisté dvakrát vylámali zuby na Plzni. Pohár České asociace univerzitního sportu si zajistili ve velkém stylu, když doma zvítězili poměrem 13:1 nad Ostravou. Celkem posbírali 43 bodů a byli o dva body lepší než druzí Engineers.

Jihočeši vládli individuálním statistikám celé soutěže. Tomáš Vochozka se stal nejproduktivnějším hráčem ligy, za Black Dogs odehrál kompletní porci zápasů, ve kterých posbíral 39 bodů za 13 branek a 26 asistencí, zároveň se také stal nejlepším nahrávačem soutěže. Nejlepším střelcem základní části se stal Matouš Masopust, ostrostřelec z Budějovic vsítil 21 branek, zapsal jeden hattrick a prožil také čtyřgólový večer. Bez kanadského bodu zůstal pouze ve třech zápasech, dva z nich byly proti Pardubicím.

Mezi třemi tyčemi budou pokračovat Marek Dvořák a Dominik Ludvík, oba gólmani si zápasy rozdělili téměř napůl. Lepší úspěšnost zásahů a průměr obdržených branek má Dominik Ludvík.


Vzájemné zápasy

V průběhu tří sezon spolu oba celky odehrály šest vzájemných duelů. Ve všech se z vítězství radovali Jihočeši, ale ze strany Riders jde vidět o pozitivní progres. První zápasy proti Black Dogs byly pro Riders velkou zkouškou, s nadupanými Budějovicemi v úvodní sezoně dvakrát prohráli, a to poměrem 2:13 a 1:10. V další sezoně byly zápasy mnohem vyrovnanější. V listopadu roku 2022 dotáhli Riders venkovní duel až do prodloužení, které však rozhodli Black Dogs. Domácí odveta skončila výhrou Budějovic o dvě branky. I v letošním ročníku se na podzim hrál velmi vyrovnaný duel, v něm Riders vedli 3:1, nakonec však padli po nájezdech. Únorový zápas zvládli lépe Black Dogs, kteří pardubické střelce vynulovali.

Čtvrtfinálová série začne již v pondělí 11. března, úvodní vhazování je na programu v 17:30 v Hokejovém centru Pouzar v Českých Budějovicích. Zápas je možné sledovat také na TV Tipsport. Odveta v Pardubicích je na programu ve čtvrtek 14. března.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři