Přesunout nahoru

PREVIEW: Riders odvrací konec sezony. Do Pardubic dorazí Black Dogs

Hokejisty z Pardubic čeká ve čtvrtek 14. března nejdůležitější zápas probíhajícího ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje. Celek pod taktovkou trenéra Martina Šejby bude proti vítězi základní části odvracet konec sezony.

Riders Univerzita Pardubice

Po turbulentním ročníku se hokejistům z východu Čech podařilo proklouznout do vyřazovacích bojů podruhé v řadě. Stalo se tak na úkor Ostravy, která za Pardubicemi zaostala o pět bodů. V základní části zapsali Riders tři výhry, dvě z nich se zrodily proti brněnským Cavaliers, ta třetí přišla na ledě North Wings a zaručila Východočechům postup do play off. Na cestě do vyřazovacích bojů dokázali potrápit také favority z Prahy či z Budějovic, které dokázali obrat o důležité body.

„Budějovice mají skvělý tým, dle mého názoru, co se týče individualit, tak patří k tomu nejlepšímu, co Univerzitní liga nabízí. Bude hodně záležet na tom, jak my k tomu přistoupíme, musíme už od začátku hrát zodpovědný hokej, nechat na tom ledě všechno, hrát jako tým a poslouchat trenéra,“ popisoval před startem série v rozhovoru pro klubový web útočník Martin Maťátko, který je jednou z nedůležitějších ofenzivních zbraní Pardubic. Na výtečnou základní část navázal v prvním duelu čtvrtfinálové série, kdy zapsal gól a asistenci. Stejný zápis měl útočník Jiří Šrámek, Marek Ladman posbíral dvě nahrávky.

Black Dogs Budweis

Budějovičtí hokejisté jsou jedním z horkých kandidátů na zisk Poháru Jana Palacha. Po výborné základní části získali do svých rukou Pohár ČAUS. Ani Jihočeši se však neobešli bez problémů, v základní části našli jednoho jediného přemožitele, který je však porazil hned třikrát, šlo o úřadující šampiony z Plzně. O bod je obrali Kings a Riders.

V průběhu celé sezony byla hodně vidět útočná aktivita Black Dogs, kteří opanovali tabulky střelců i nahrávačů celé soutěže. Nejvíce zářili Tomáš Vochozka a Matouš Masopust. A právě nejlepší nováček loňského ročníku a kapitán budějovického celku Matouš Masopust vlétl velmi dobře i do úvodního zápasu čtvrtfinálové série, ve kterém posbíral jako jediný hráč zápasu tři kanadské body.

Vzájemné zápasy

V průběhu tří ročníků spolu oba celky odehrály sedm duelů. Ve všech se z vítězství radovali Jihočeši, ale ze strany Riders jde vidět progres. První zápasy proti Black Dogs byly pro Riders hodně obtížné, s Budějovicemi v úvodní sezoně dvakrát prohráli, a to poměrem 2:13 a 1:10. V další sezoně byly zápasy mnohem vyrovnanější. Na podzim roku 2022 dotáhli Riders venkovní duel až do prodloužení, které však rozhodli Black Dogs. Domácí odveta skončila výhrou Budějovic o dvě branky. I v letošním ročníku se na podzim hrál velmi vyrovnaný duel, v něm Riders vedli 3:1, nakonec však padli po nájezdech. Únorový zápas zvládli lépe Black Dogs, kteří pardubické střelce vynulovali. První duel play off Jihočeši kontrolovali a zapsali sedmou výhru nad Východočechy.

Čtvrtfinálová série pokračuje ve čtvrtek 14. března, úvodní vhazování je na programu v 19:30 ve velké hale enteria areny, vstupenky jsou k dispozici pod tímto odkazem. Zápas je možné sledovat také na TV Tipsport a ČT Sport Plus. V případě výhry Riders by se rozhodující třetí duel odehrál v pondělí 18. března v Českých Budějovicích.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři