Přesunout nahoru

Bojovný výkon Riders nestačil, Budějovice rozhodly v nájezdech

Hokejisté pardubických Riders se rozloučili s letošní sezonou. Na domácím ledě totiž v dramatickém duelu padli s hokejisty z jižních Čech až po nájezdech. Druhý zápas čtvrtfinálové série nabídl vyrovnanou partii, mnoho šancí, ale jen dvě branky ze hry. Následnou nájezdovou loterii zvládli lépe Black Dogs.

Druhý čtvrtfinálový duel se v Pardubicích odehrál ve čtvrtek večer. V první dvacetiminutovce byli opticky lepší hosté z Budějovic, ale se všemi většími šancemi si dokázali domácí Riders poradit. Velmi dobře domácí odehráli i krátké oslabení tří proti pěti. Za kvalitní obranou vše jistil mezi třemi tyčemi zkušený gólman Jiří Novotný.

Prostřední část nabídla hru nahoru dolů, šance byly na obou koncích ledové plochy, ale nebezpečnější byly Budějovice. Zejména Matouš Masopust měl dvě velmi dobré šance, ale pardubická zeď v brance byla dnes při chuti a Novotný si poradil se všemi střelami i odrazy. Východočeši hrozili z protiútoků, ale i Ludvík zůstal po čtyřiceti minutách stoprocentně úspěšný.

Ve třetí třetině se hromadily šance na obou stranách. Hned v úvodní přesilovce vyrobila šanci první pardubická letka, úspěšně však nezakončila. Šanci měl i Stolín, centr druhé formace byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Proti Ludvíkovi se rozjel obránce Dominik Kopecký, který se svou kličkou neuspěl. První branka zápasu padla až v 57. minutě, když se prosadili hosté z jižních Čech. Z levého kruhu pálil Kohout. Domácí Riders dostali k dispozici početní výhodu, kterou ještě umocnili riskem bez gólmana. V 59. minutě vymyslel Šťastný výbornou přihrávku, ta doputovala až k Marku Ladmanovi a pardubický útočník srovnal na 1:1.

Po šedesáti minutách bylo na programu pětiminutové prodloužení, kde byly dobré možnosti především v jeho první polovině. Novotný se vytáhl proti střelám Hrakholského i Masopusta, na druhé straně minul ve velmi dobré pozici Ladman. Šlo se však do nájezdů, první branku vidělo pardubické publikum hned ve druhé sérii, trefil se však hostující útočník Jan Janoch. V páté sérii vyrovnal Dominik Kopecký, který našel skulinku mezi betony Dominika Ludvíka. Hned v následujícím pokusu však neproměnil, naopak zazářil českobudějovický Jan Janoch, který překonal Jiřího Novotného a poslal Black Dogs do semifinále letošního ročníku Univerzitní ligy.

Tím tak sezona v Pardubicích končí, již nyní se těšme na finále Univerzitní ligy, které jistě nabídne výborný hokej. Na východě Čech se sezona rozeběhne již na podzim, kdy Riders začnou bojovat o třetí účast v play off v řadě.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři