Přesunout nahoru

Plzeň se stala vicemistrem ULLH!

V pondělí 8. dubna 2024 se odehrálo poslední kolo finálové série proti UK Kings Prague. Akademikům se bohužel sérii nepovedlo prodloužit a prohráli s Prahou 4:7. I přes velkou snahu naši hokejisté neovládli ani jedno kolo série a berou stříbro.

První třetina nedala Akademikům moc velkou naději na výhru. Hned po první minutě vstřelila Karlovka první gól. Kucharčík svůj nájezd završil zápěstím nad vyrážečku Vargy. Štěpán Říha, který stál úplně sám, se ve třetí minutě chopil šance a poslal puk k tyči za přesouvajícího se Nováka. Je vyrovnáno! Další gól mohl přidat při nájezdu ve vlastním oslabení Šucha, ale nedokázal překonat hostujícího brankáře. Po něm to zkoušel ještě dojíždějící Šiška, ale taktéž neuspěl. Na obou stranách se objevily další výrazné šance, ale nakonec byli úspěšnější hosté. Ve 14. minutě zvýšil skóre hostující Martínek a poslal svůj tým do vedení. Po tomto gólu začala demolice Plzně. V 17. minutě opět UK Kings Prague překonali plzeňského Vargu. 1:3. Poslední gól třetiny padl minutu před závěrečnou sirénou. O čtvrtou branku hostů se opět postaral Kucharčík, střelec prvního gólu. Třetina končila za nepříznivého stavu 1:4.

Ve druhé třetině se Plzeň vyhnula záplavě trestů a bránila své pásmo statečně. Akademici se do útoku moc nepouštěli a výraznější šance ze strany hostů přišly až ke konci třetiny, kdy se po dlouhou dobu snažili dorážet na domácí branku. Varga se ale nenechal zmýlit a útoky odrážel. Jediný gól třetiny nakonec opět vstřelil hostující tým. Po několika neúspěšných pokusech se trefil Martínek a zvýšil na 1:5. Akademikům začalo téct do bot.

Poslední třetinu odstartovali Akademici. David Roubal skóroval zblízka mezi betony a tím zažehl jiskřičku naděje. 2:5. Ve 44. minutě plzeňští potvrdili, že se nevzdávají a střelu odraženou o beton dorazil zblízka zcela volný Vít Reitspies. Náhlá aktivita Akademiků se Univerzitě Karlově nelíbila a ve vlastním oslabení si pojistili svůj výsledek o další gól. Náš Vavřička nahrál Jindrovi, který byl ve výhodné pozici a poslal puk blafákem po ledě a přímo mezi betony. 3:6. Z bleskové akce Plzně nakonec vzešel čtvrtý gól, o který se postaral Marek Princl. Akademici ke konci třetiny zkoušeli hru v šesti, která se jim vůbec nevyplatila. Minutu a půl před koncem vstřelili UK Kings Prague svůj sedmý a poslední gól v tomto zápase. Sochor si dobruslil puk a poslal ho do prázdné brány. Ozvala se závěrečná třetina a Akademici po velkém boji získávají druhé místo v letošní sezóně ULLH.

Po celou dobu série v sobě Akademici drželi naději na obnovu titulu, to ale bohužel nevyšlo a umístili se i tak na krásném druhém místě. Letošní sezóna byla i přes neúspěšné finále velmi povedená a Akademici nyní budou přes léto nabírat síly do další sezóny!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři