Přesunout nahoru

Využitá přesilovka rozhodla zápas. Kavalíři doma podlehli Akademikům 1:2

Zopakovat vítězství na domácím ledě se VUT Cavaliers Brno v zápase proti plzeňským Akademikům nepodařilo. V první třetině, kdy se hra přelévala z jedné strany ledu na druhou, byli šťastnější Plzeňští. Srovnat na 1:1 se domácím podařilo v prostřední periodě po krásné střele Libora Dobšáka. Branka sice kavalírům vlila novou krev do žil a dlouho měli v zápase navrch, využitá přesilovka ze strany hostů v poslední třetině však rozhodla o konečné podobě výsledku 1:2 a Akademici se tak mohli radovat ze tří ukořistěných bodů.

Do první třetiny vstoupili kavalíři stejně jako při vítězném zápase s Olomoucí – na dvě minuty si šel sednout domácí Matouš Stupka, hosté ale nedokázali šance využít. Tím však bohužel veškerá podobnost s na góly bohatou úvodní periodou z minulého týdne skončila. Kavalírům se tentokrát nedařilo vyvíjet dostatečnou aktivitu a do šancí se dostávali zřídkakdy. V páté minutě byl vyloučen za podražení plzeňský Jaroslav Hřebík a Cavaliers si tak poprvé zahráli s početní výhodou. Přestože se přesilová hra odehrávala spíše v obranném pásmu Akademiků, při střele Martina Antala od modré zasáhl Jakub Frček betonem a skóre se tak kavalírům otevřít nepodařilo. Nevyužité přesilovky litovali kavalíři ve 12. minutě, kdy se v těsné blízkosti brněnské svatyně ocitli tři hostující hráči. Kvůli chybě domácí obrany se po nahrávce od Lukáše Šímy, který rozptýlil pozornost gólmana, podařilo z předbrankového prostoru prosadit Danielu Šiškovi. Ten pálil do prázdné brány – 0:1. Nevydařený začátek utkání domácí nabudil k větší aktivitě. První lajna se pokusila dorovnat skóre, i přes zvýšený tlak před plzeňskou svatyní to však ani jeden z brněnských hráčů nezvládl. Ve zbytku úvodní periody se blýskl několika pohotovými zákroky domácí gólman Bartošek, útočníci ale zůstali střelecky neúspěšní a Cavaliers tak do kabiny odcházeli za nepříliš příznivého stavu 0:1.

Hned zkraje druhé periody prověřili pozornost plzeňského gólmana Jan Sokolík a Oskar Hubáček. Prostřelit Frčka se jim však nepodařilo, na dorovnávací branku si museli počkat až do 28. minuty. K puku se dostal Martin Antal a od modré přihrál Liboru Dobšákovi. „Rychle jsem puk strhl od mantinelu na střed a zkusil vystřelit. Padlo to tam,“ přiblížil gól ke vzdálenější tyči Dobšák. Vstřelená branka kavalíry povzbudila a poprvé v zápase měli nad hosty jasně navrch. Rychle otočit skóre v prospěch Cavaliers se nadvakrát pokusil Jan Sokolík, ani jednou však kotouč za záda Frčka nepropašoval. Ani střely Alberta Gromy od modré nebo pokus Filipa Vilímka z mezikruží se bohužel neshledaly s úspěchem. Střela po úniku Jana Malíře zase zasáhla pouze brankovou konstrukci.

Do poslední třetiny vkročili kavalíři v početní výhodě, kterou ovšem opět nedokázali využít. Ve 45. minutě se na ledě blýskl útočník Jan Sokolík. Střelu z mezikruží si však plzeňský gólman pohlídal a ani dorážka nenašla svůj cíl. Hned vzápětí se vylučovalo, tentokrát na straně brněnských Cavaliers. Na trestnou si šel dvě minuty za nedovolené bránění odsedět Martin Antal. Hosté se opět dostali ke slovu a tentokrát už si ujít šanci nenechali. Přesnou střelou z pravého kruhu k tyči navýšil na 1:2 Jan Rejzek. Přestože se Kavalíři po zbytek třetiny pokoušeli zvrátit stav utkání ve svůj prospěch, jejich šance se dařilo Frčkovi mařit. „Do poslední třetiny jsme šli s tím, že ten výsledek už musíme zlomit. Všichni jsme tahali za jeden provaz a začali jsme si vytvářet mnohem víc šancí než soupeř. Hokej se ale hraje na góly, ne na šance, a nám to tam i přes všechnu snahu prostě nepadalo,“ okomentoval závěrečnou periodu útočník Jan Sokolík. Až do konce utkání se už čísla na tabuli nezměnila a s konečným výsledkem 1:2 tak Akademici odvezli na západ tři body.

VUT Cavaliers Brno – Akademici Plzeň 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Sestavy:

VUT Cavaliers Brno: Bartošek (Antonín) – Dobšák, Antal (C), Cívka (A), Groma, Imlauf, Buchal, Malý F. – Vlímek, Hubáček, Sokolík – Malíř, Stupka, Gombarčík (A) – Přibyl, Malý J., Nossek – Vávra, Kmoníček.

Akademici Plzeň: Frček (Černý) – Prachař (C), Sklenička, Šimůnek, Beer (A), Starý, Soukup, Váchal – Šiška, Rejzek, Markov (A), Hřebík, Franta, Šíma, Strmiska, Hájek.

Rozhodčí: Král – Komínek, Kučera. 

Branky a nahrávky: 28. Dobšák (Antal) – 12. Šiška (Šíma, Sklenička), 47. Rejzek (Strmiska)


Klára Stráská

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři