Přesunout nahoru

Kavalíři na domácím ledě opět nedokázali skórovat. Tři body bral favorit Technického derby – Engineers Prague

I přes slibný začátek podlehli opět kavalíři na domácím ledě soupeři. Přestože Engineers Prague přijeli do Kuřimi jako jasní favorité držící druhou příčku tabulky, ze začátku to tak vůbec nevypadalo. Ani jeden z týmů neměl jasně navrch, hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy se dostávali do slibných šancí. Na konci druhé třetiny se však naneštěstí podařilo dostat kotouč za záda brněnského gólmana Tomáši Kadlecovi, kterého o pár vteřin později následoval spoluhráč Lukáš Vopat a v úvodu poslední periody také Tomáš Fabiánek. Třígólové manko se na hře kavalírů viditelně podepsalo a obrátit skóre zápasu se jim již nepodařilo. Na straně domácích však i přes tři inkasované branky jasně zářil chytající Marek Huzlík.

V zápase proti Engineers Prague kavalíři potvrdili, že nejlepší výkony předvádí proti favoritům. Na začátku první třetiny neměl ani jeden z týmů výrazně navrch, hrálo se nahoru dolů. Jako první z VUT Cavaliers Brno se pokusil otevřít skóre z pravého kruhu Jan Malý, z Engineers zase Miroslav Žáček od modré. Ani jednomu z nich se však gól vsítit nepodařilo. Obdobným způsobem pokračovala hra i v dalších minutách, kotouč vystřelený od domácího Matouše Stupky skončil ve výstroji gólmana, pokus pražského Tomáše Fabiánka zase v ochranné síti za brankou. V 11. minutě se kvůli chybě Radima Nosska, který si šel odpykat dvě minuty za napadení, dostali hosté do početní výhody. Přestože se jim v útočném pásmu zpočátku dařilo kombinovat, kavalíři oslabení ubránili. Do konce úvodní periody rozhodčí ještě vylučovali na obou stranách, šanci však nikdo využít nedokázal a hráči tak šli do kabin za stavu 0:0.

Druhá třetina nabídla divákům o mnoho zajímavější podívanou, hra se zrychlila a akce střídala akci. Ze začátku byli aktivnější domácí, ve 21. minutě se kotouč za záda Aleše Příhody neúspěšně pokusil dopravit Filip Vilímek z mezikruží, puk vystřelený Radimem Nosskem od modré zase skončil v lapačce pražského gólmana. Ve 23. minutě si šel na trestnou sednout za hákování Marek Klement a kavalíři tak dostali výhodu v podobě další přesilové hry. Přestože si domácí připsali několik šancí, střely Martina Antala nebo Václava Imlaufa od modré ani pokus Oskara Hubáčka z bezprostřední blízkosti v síti neskončily. Hra se poté opět začala přelévat z jednoho konce ledové plochy na druhý.  V 28. minutě jel brněnský Ondřej Dlouhý sám na branku, jeho pokus však zastavil Příhoda betonem. Obdobným způsobem si s kotoučem poradil i domácí Marek Huzlík při střele Lukáše Vopaty. V následujících minutách se gólmani i obránci na obou stranách museli hodně činit. Třeba domácí Stupka střílel z vrcholku kruhu a Imlauf od mantinelu, hostující Marek Klement a Petr Ujfaluši od modré. Otevřít skóre zápasu se však nikomu nedařilo až do 37. minuty, kdy pražský Václav Burda vyhrál vhazování u brněnské branky, poslal puk Tomášovi Kadlecovi a ten s přehledem zakončil – 0:1. Namísto toho, aby kavalíři zareagovali na nešťastnou branku další akcí, inkasovali o pár vteřin později podruhé. Tentokrát se z levého kruhu prosadil Vopat. I přes nespočet šancí a výborných zákroků brněnského gólmana tak kavalíři odcházeli po druhé třetině do kabiny s dvougólovým mankem na krku.

Nešťastný závěr druhého dějství se na kavalírech viditelně podepsal a v poslední třetině již otěže hry drželi v rukou hosté. Ve 41. minutě se pokusil dostat kotouč za záda brněnského brankáře Martin Žáček, a přestože Huzlíkovi se jeho střelu podařilo zlikvidovat, puk, který zůstal ležet těsně před brankovou čárou, poslal pohotově do sítě Tomáš Fabinánek a navýšil tak náskok Engineers na 0:3. Vypjaté emoce se odrazili na hře domácího týmu, v 43. minutě poslali rozhodčí na trestnou Imlaufa za podražení. Ujfaluši, Kulich a Vopat kombinovali v útočném pásmu, ke střelám se však téměř nedostali a když, tak zasáhl výborně chytající Huzlík či brněnská obrana. Ani nevyužitá přesilovka hostujícího týmu však kavalíry k lepšímu výkonu bohužel nenakopla, do šancí se dostávali převážně hosté. Ve 48. minutě se sice pražského gólmana pokusil překonat Matěj Kmoníček, Příhoda však svůj tým podržel nad vodou stejně jako při střele Libora Dobšáka v 53. minutě. I přes slibný začátek tak kavalíři na domácím ledě utržili další porážku a tři body si při finální podobě výsledku 0:3 do Prahy odvezli Engineers Prague.

 

VUT Cavaliers Brno – Engineers Prague 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Sestavy:

VUT Cavaliers Brno: Huzlík (Antonín) – Nossek, Antal (C), Groma, Malý F., Vávra, Dobšák, Imlauf – Dlouhý (A), Malíř, Malý J., Hubáček, Vilímek, Sokolík, Gombarčík (A), Stupka, Kmoníček.

Engineers Prague: Příhoda (Maštalíř) – Vobořil, Kulich, Klement, Raiterman, Searle, Žáček, Vostracký, Janásek (C), Najman – Sedliský, Veber, Hyršl, Burda, Vopat, Ujfaluši (A), Zdvořáček, Fabiánek, Suda, Kadlec, Dudák.

Rozhodčí: Maršálek – Čelechovský, Zapletal.

Branky a nahrávky: 37. Kadlec (Burda), 38. Vopat (Ujfaluši, Kulich), 41. Fabiánek (Žáček)


Klára Stráská 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři