Přesunout nahoru

Bleskový nástup Black Dogs Budweis už kavalíři zabrzdit nedokázali. Tři body tak opět brali hráči z jihu Čech

Raketový nástup do zápasu zažili hokejisté Black Dogs Budweis. Už po pár vteřinách otevíral skóre Tomáš Vochozka vzápětí následovaný Erikem Bahulou. Dvougólovým mankem nabraným za první minutu hry se však domácí VUT Cavaliers Brno zlomit nenechali. O snížení a následné dorovnání se zasloužili brněnští Jan Malíř a Ondřej Dlouhý. Z úspěchu se však domácí dlouho neradovali. Ve 12. minutě skóroval do brněnské sítě Jan Kříž a poslal tak svůj tým opět do vedení. Druhá třetina potom přinesla snový zážitek pro budějovické, hororový pro všechny fanoušky brněnských Cavaliers. Nejprve domácí inkasovali už podruhé v duelu z hokejky Tomáše Vochozky, překonat brněnského brankáře se následně povedlo také Janu Bahulovi. Přestože třetí třetina byla už na góly podstatně chudší, diváci si mohli alespoň zčásti spravit chuť díky krásnému gólu Ondřeje Dlouhého, který snížil na 3:5. Tři body si tak opět připsali soupeři z jihu Čech.

Do duelu s Black Dogs Budweis nevstoupili kavalíři šťastně. Už po 17 vteřinách se hostům podařilo otevřít skóre díky Tomáši Vochozkovi, který pálil z mezikruží. Domácího brankáře zanedlouho pokořil další z hráčů budějovického týmu Erik Bahula a tabule tak ještě před uplynutím první minuty zápasu hlásala 0:2. Za domácí tým se jako první pokusil překonat českobudějovického gólmana Jan Malíř, který střílel od modré, kotouč ale Svoboda bez problému zachytil do lapačky. Ze stejného postavení následně zkusil štěstí i Libor Dobšák, opět však bez úspěchu. Útočné snažení se domácím vyplatilo až v 7. minutě, kdy se k puku dostal Jan Malíř a po nahození od modré následně z předbrankového prostoru dorazil kotouč do sítě a snížil na 1:2. Chvíli na to se mohli fanoušci VUT Cavaliers Brno radovat podruhé. O srovnání skóre se v deváté minutě postaral nejlepší hráč týmu Ondřej Dlouhý, který přesnou střelou vymetl horní víko budějovické brány. Rozhozená hra Black Dogs se projevila pár vteřin po vyrovnávací brance, za krosček si šel na dvě minuty sednout hostující Grossmann a kavalírům se tak naskytla šance obrátit stav duelu ve svůj prospěch. Oslabení si však hosté naneštěstí pro domácí pohlídali. Na góly bohatou třetinu ve 12. minutě následně ještě okořenil Jan Kříž, který poslal hostující tým opět do vedení. I přes slibné šance některých brněnských útočníků už se kavalírům až do konce periody upravit skóre nepodařilo.

 Do druhé třetiny vstoupili domácí stejně jako do té první. Hostům opět stačilo jen několik vteřin, aby se prosadili. Do brněnské svatyně už podruhé v zápase zakončoval Tomáš Vochozka - 2:4. Ve 26. minutě pálil od modré Matouš Stupka, kotouč ale opět skončil v lapačce hostujícího gólmana. Ve 27. minutě se o snížení pokoušel Radim Nossek, gól se mu ale vsítit nepodařilo. Hosté naopak slavili při svém tažení úspěch. Jan Bahula svou střelou k zadní tyči navýšil už tak pro domácí nepříjemný náskok budějovického týmu na 2:5. Komplikovanou situaci kavalírům následně ještě zhoršil Matěj Vávra, kterého rozhodčí poslali odsedět si dvě minuty za podražení. Naštěstí pro domácí ho zanedlouho následoval na trestnou budějovický Radek Rolínek a týmy si tak vyzkoušeli hru čtyři na čtyři. V té měli navrch hosté, pozornost domácího Bartoška prozkoušel například Lukáš Prášek, čísla na tabuli však změnit nedokázal. I po zbytek třetiny drželi otěže zápasu hosté. V poslední periodě už bylo na kavalírech viditelně znát, že zápas se jim již otočit nepodaří. V 48. minutě se sice snížit třígólové manko pokusil Jan Malý, v 49. minutě zase zahrozil Alex Mudrych, v 51. minutě se dostal do úniku Jan Sokolík, ani v jednom případě však kotouč v síti neskončil. O kosmetickou úpravu skóre se až v závěru utkání postaral domácí Ondřej Dlouhý. Tři body tak opět putovaly z kuřimského ledu do Českých Budějovic.

 VUT Cavaliers Brno - Black Dogs Budweis 3:5 (2:3, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Malíř (Antal), 9. Dlouhý, 60. Dlouhý – 1. Vochozka (Prášek), 1. Bahula (Rolínek), 12. Kříž, 21. Vochozka (Prášek), 29. Bahula (Fiala, Vochozka)

VUT Cavaliers Brno: Bartošek – Antal, F. Malý, M. Vávra, Dobšák – Stupka, Sokolík, Kunst, Dlouhý, Malíř, Mudrych, Nossek, Gombarčík, J. Malý, Kmoníček

Black Dogs Budweis: Svoboda (Prušák) – Hubata, Hrůša, J. Vávra, Kříž – Rolínek, Bahula, Vochozka, Mikulášek, Masopust, Šafář, Fiala, Prášek, Grossmann, Sumerauer

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři