Přesunout nahoru

Zkušený útočník Lukáš Sumerauer se stal jako první z hráčů Black Dogs otcem, manželka Andrea porodila dceru Viktorii! Jak zvládá novou životní roli?

V době, kdy celou soutěž přerušila pandemie Covid-19, a těsně před branami play-off byla i ukončena, přišla z kabiny Black Dogs i jedna dobrá zpráva. Matador Lukáš Sumerauer se stal otcem. Místo na zimáku ho tak dnes potkáte maximálně s kočárkem.


Lukáši, v první řadě gratulujeme ke zdravé dcerce. Jak jsi se na rodičovství těšil a jak si novou roli s manželkou užíváte?
Děkuji moc za gratulaci. Na rodičovství jsem se těšil, vím že to bude spousta starostí, ale hlavně i radosti a taky hodně nových zážitků.

Stihli jste již se spoluhráči oslavit narození Viktorie? A jak vnímáš současný nouzový stav s ohledem na rodinu?
Tak zapíjení bylo složitější s ohledem na současný stav, který momentálně ve světě je, ale pár současných i bývalých spoluhráčů dorazilo. Převážně jsme zapíjeli v rodinném kruhu. Každopádně, jakmile nouzový stav skončí, tak pevně věřím, že to ještě s kluky z Black Dogs pořádně zapijeme. :D

Současný stav mě asi jako každého mrzí, ale musíme to všichni respektovat, aby to ustalo, a bylo zase vše jak má být. Jediný problém a škoda je, že manželky mamka žije v Rakousku a kvůli zavřeným hranicím nemůže vidět svojí první vnučku.

S rodinou ti přibudou domácí povinnosti, už jsi přemýšlel, jestli budeš ještě pokračovat ve své hráčské kariéře? Přece jen skloubit zaměstnání, rodinu a hokej nemusí být úplně snadné?
Určitě jsem o tom přemýšlel, jelikož mi přibyly domácí povinnosti k tomu práce a trénování dětí u týmu HC Lvi 2009. Vím, že tak nebude snadné hrát 2.ligu, proto budu pokračovat ve své kariéře v nějakém týmu v krajské soutěži, ale v jakém, to ještě nevím.

Do mladého univerzitního týmu jsi se zapojil v průběhu probíhající sezony. Přinesl jsi spousty zkušeností z dospělého hokeje. Jak tě mladí hráči, kterých byla v týmu většina, brali? Rozdával jsi jim i nějaké rady?
Myslím si, že jsem zapadl v pohodě do týmu, spoustu kluků znám a s některými jsem v předešlých sezonách i hrál v jednom týmu. Občas mě pobavilo, když sem hrál v lajně s o deset let mladšími hráči a říkali mi taťko. :D Rady určitě ne, od toho máme trenéry. Spíš jsme si vždy řekli, když jsme něco na ledě dělali špatně, jak bychom to měli hrát líp.

Jak bys zhodnotil uplynulou sezónu, ve které jsi vystřídal dresy třech různých týmů? S Black Dogs jste měli našlápnuto do play-off ze třetího místa.
Sezónu jsem začal ve druholigovém David Servisu, odkud jsem měl vyřízené střídavé starty k Black Dogs. Bohužel, už jsem nestíhal skloubit práci, tréninky a zápasy, tak jsem si sednul po Vánoční exhibici s panem Trummerem a Davidem Oulíkem. Dohodli jsme se, že půjdu na hostování do Vimperka, který hraje krajskou ligu, a odtud opět střídavý start do týmu Black Dogs. To pro mě bylo lepší, protože jsem mohl hrát každý zápas a nespadal jsem už mezi hráče druhé ligy, kteří mohli hrát pouze na výjimku. Jinak sezonu v týmu Black Dogs bych zhodnotil pozitivně. Musím poděkovat trenérům, že jsem dostával hodně prostoru na ledě. Asi jako každého v týmu, tak i mě mrzelo předčasné ukončení soutěže, jelikož jsme se na play-off těšili. Věřím, že s naším silným týmem a dobrou partou bychom dokráčeli hodně daleko.

Jak bys celkově hodnotil projekt univerzitní ligy ledního hokeje, která letos zapsala první ročník?
Nevěděl jsem, co od toho čekat asi jako každý hráč, ale musím říci, že tento projekt se mi velice líbí. Soutěž byla i dvakrát vysílána živě na ČT sport, takže i propagace tomuto projektu pomůže.

S ohledem na pravidla o věku hráčů tě v příští sezoně už v dresu Black Dogs neuvidíme, budeš u týmu působit v jiné roli?
Jsem už starej pardál a hrát tak nemůžu, což mě mrzí. Každopádně, kdyby byl nějaký zájem ze strany vedení, rád bych nějakým způsobem u týmu pokračoval. V každém případě budu klukům fandit a zajdu je podpořit na domácí zápasy. 





Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři