Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

INŽENÝRSKÁ ABECEDA 2019/2020 - část první

Sezóna skončila vinou koronaviru bohužel dříve, než jsme si představovali, ale i tak bude z pohledu Engineers zapsána jako mistrovská. A nejen na zisk poháru pro vítěze Univerzitní ligy budeme vzpomínat, protože skvělých momentů, výkonů a zážitků jsme mohli vidět opravdu hodně. A které to jsou? Pojďme se podívat na první díl Inženýrské abecedy!

A jako ASISTENT ROKU – Nováček v sestavě Engineers, obránce David Kulich, nasbíral v 19 zápasech 17 přesných přihrávek a stal se nejlepším nahrávačem celé Univerzitní ligy. Zároveň ovládl i statistiku +/- a po zásluze mu vedení ligy udělilo cenu pro nejlepšího obránce. K tomu byl také trenéry všech mužstev vybrán jako člen ALL STAR týmu celé soutěže.

B jako BETON V BRANCE – Jedním ze strůjců úspěchu byli jednoznačně naši brankáři. Aleš Příhoda ovládl s úspěšností 95,58 % a famózním průměrem 1,33 branky na zápas celkové statistiky brankářů a byl vyhlášen tím nejlepším v lize. Hned v závěsu za ním figuroval Tomáš Maštalířský (94,12 % a 1,64) a pokud dostali šanci, výborně zachytali i Pepa Havel Liborem Slavatou. Skvělá práce maskovaných mužů zajistila, že za 20 soutěžních utkání Engineers inkasovali pouze 32 branek. Průměr 1,60 inkasované branky na zápas je v hokeji číslo naprosto unikátní! 

C jako CÉČKO – Kapitánské Céčko mělo letos poprvé v historii klubu nového majitele. Po dlouholetém kapitánovi Engineers / Techniky Praha Davidu Semovi ho převzal další obránce – Petr Janásek. Sympaťák a vyložený kliďas původem z Vimperku tak hned v první sezóně dovedl svůj tým k cennému úspěchu.

D jako DOBROVOLNÍCI -  I letos nám s přípravou zápasů, studentských akcí a chodu klubu znovu pomáhalo spoustu z VÁS. Obrovsky si toho vážíme a děkujeme. Bez vás by to nešlo!

E jako ERASMUS – I v letošním roce se někteří hráči vydali na studijní pobyt. Tomas Adámek s Lukášem Urešem si užívali krásy Itálie, Lukáš Spurný vyrazil na sever do Finska za našimi kamarády z loňského turnaje v Pekingu. Za tým Aalto University odehrál půlku sezóny a navíc celý tým zavítal na víkendovou návštěvu Česka, kde sehrál s námi a Budějovicemi dvě charitativní utkání. Na velké zápasy navíc dorazilo i spoustu zahraničních studentů, pro které bylo sledování hokeje parádním zážitkem! Věříme, že i tímto jsme přispěli k propojování univerzit na mezinárodní úrovni a ukázali, že Erasmus nabízí skvělé možnosti i z hlediska sportu.

F jako FANOUŠCI – Tady asi není potřeba nic dodávat. Děkujeme za podporu, fandění a těšíme se na společnou oslavu s pohárem!

G jako G.O.A.T. – Znáte tuto zkratku? A ne, není to koza. Ve sportu, především v Americe, se GOAT používá jako zkratka pro Greatest Of All Time. Tento titul po další skvělé sezóně jednoznačně patří našemu brankáři Alešovi Příhodovi. V univerzitním hokeji ukázal své kvality a během pěti sezón získal 3x ocenění pro nejlepšího brankáře ligy, ocenění pro MVP play off ligy nebo pro nejužitečnějšího hráče sezóny. K tomu můžeme připočítat každoroční účast ve výběrech, bronz ze světového šampionátu univerzitního hokeje a určitě také titul z letošního ročníku ULLH. To vše zvládl při studiu, které také bylo zakončeno titulem, tím inženýrským na Fakultě biomedicínského inženýrství ČVUT! Proto mu toto označení patří podle nás právem. Uvidíme ho ještě v příští sezóně?! A hlásí se nám nějaký vyzyvatel už teď?

H jako HVĚZDA PRAHA – I v uplynulé sezóně jsme se mohli opřít o domácí prostředí stadionu na Hvězdě. V 10 zápasech se našel pouze jediný tým, který nás na domácím ledě dokázal obrat o body, a tím byla brněnská Masaryčka. Té jsme to ale dokázali následně vrátit v Brně.

CH jako CHAMPIONS – Jsme historicky prvním vítězem Univerzitní ligy ledního hokeje! V konečné tabulce jsme si za 20 zápasů připsali 52 bodů a ovládli první místo o 11 bodů před HC Masaryk University. Společnou oslavu s fanoušky už plánujeme, uvidíme se hned jak to bude možné!

I jako INŽENÝŘI – Univerzitní hokej primárně není jen o sportu. Všichni hráči jsou aktivními studenty nebo čerstvými absolventy vysokých škol. Vedení ligy pravidelně kontroluje, že hráči plní své studentské povinnosti a zkoušky. Jsme pyšní, že v našem týmu všichni hráči tyto podmínky splnili. Navíc někteří z nich úspěšně zvládli i státní zkoušky. Gratulujeme!

J jako JEDNOROŽEC – Pokud sledujete sociální sítě Engineers, určitě jste si všimli našeho maskota – růžového jednorožce. Toho jsme dostali od jedné velké fanynky v rámci tradiční vánoční charitativní sbírky pro DRS Zvonek a Klokánek v Hostivicích. I letos se nám podařilo od fanoušků a studentů na univerzitách vybrat rekordní počet hraček, výtvarných potřeb, pomůcek a hygienických potřeb. Náš jednorožec nám v šatně tyto mimohokejové akce neustále připomíná.

K jako KORONAVIRUS – Slovo, které v této době slyšíme prakticky neustále. Koronavirus paralyzoval prakticky všechny sportovní soutěže a nevyhl se ani Univerzitní lize. Po dohrání základní části bylo zrušeno play off a vítězem ligy jsme byli určeni podle pořadí po základní části.  V něm jsme na druhou Masarykovu univerzitu měli náskok 11 bodů. Mrzí nás, že jsme přišli o atraktivní Bitvu o Prahu s více než 2500 fanoušky a že jsme nemohli dobrou formu potvrdit i v play off, ale taková je bohužel aktuální situace. Je důležité, abychom se chovali zodpovědně a mohli se brzy vrátit k tomu, co máme rádi.

L jako LÍDŘI - Celý tým fungoval skvěle, ale i tak několik hráčů svými výkony vyčnívalo. Kromě už výše zmíněných brankářů nebo obránce Davida Kulicha, se dařilo například útočníkovi Tomáši Fabiánkovi, který s 22 body ovládl kanadské bodování týmu. V popředí statistik ligy vidíme také s 19 body Martina Sudu a se 17 Honzu Koláře a Jirku Janatu. Dařilo se také triu příbramských hráčů (Káník, Chlouba, Josefus), které odehrálo sice méně zápasů, ale dohromady nasbíralo 44 bodů a rozhodlo několik utkání 

M jako MEDVĚDI Z MASARYČKY – Od začátku ročníku nově vzniklé ligy jsme se o první příčku přetahovali se silným týmem Masarykovy univerzity v Brně. První dva vzájemné zápasy ovládli Medvědi, v tom třetím jsme ale v Brně dokázali zvítězit a odskočit našim rivalům v tabulce. Po Novém roce jsme navíc měli oproti soupeři parádní formu a zapsali 12 výher v řadě, na což Brno už nedokázalo odpovědět. Vzájemná utkání nabídla velmi kvalitní hokej v parádní atmosféře a už teď se těšíme na společné bitvy v dalším roce. 

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTE :)!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři