Přesunout nahoru

Druhá sezona UK Hockey Prague je za dveřmi!

Druhý ročník Univerzitní ligy ledního hokeje se blíží. Všechny týmy postupně začínají přípravné období, které se skládá z tryoutů pro nové hráče, kteří začali studovat na vysoké škole, a přátelských utkání. Toto období zpestří předsezónní turnaj univerzitních týmů Tipsport UNI Cup a Akademické mistrovství České republiky v ledním hokeji.

Pro univerzitní tým UK Hockey Prague složený ze studentů Univerzity Karlovy byla loňská sezona premiérová. Nově poskládaný tým měl oproti ostatním mužstvům, která mají již více než pětiletou historii, těžší pozici. Teď je naše pozice jiná. Kostra týmu je vytvořena z hráčů loňského týmu, kteří nabrali během první sezony cenné zkušenosti v univerzitním hokeji a bude doplněna o nové tváře. Tým bude i v tomto ročníku připravovat trenérské duo Aleš Hybner a David Kalivoda, kteří odvedli s hráči kus dobré práce. Domácí utkání se budou i nadále hrát na nejnovějším pražském zimním stadionu Škoda IceRink ve Strašnicích, kde si všichni hráči pochvalují perfektně připravený led.

Přípravné období odstartuje tryout pro nové hráče studující na Univerzitě Karlově. Celý management už se na blížící se tryout velmi těší. „Letos je o místo v našem týmu ohromný zájem. Přihlásili se nám hráči hned z 9ti fakult Univerzity Karlovy. Velký zájem nových hráčů bereme jako odměnu za loňskou premiérovou sezonu,“ říká manažer týmu Josef Vošahlík. Hlavní trenér Aleš Hybner dodává, „Do tryoutu vstupujeme s velkým očekáváním. Už teď jsem si jistý, že bude z čeho vybírat. Letos k nám míří mnoho kvalitních hráčů a každý z nich je připraven se ukázat.“

Výběr hráčů proběhne ve dvou fázích. V první fázi budou dvě tréninkové jednotky, na kterých hráči budou absolvovat skills trénink a modelové utkání. Zde budou moci poprvé předvést své hokejové dovednosti. Po těchto tréninkách proběhne první zúžení kádru. Následovat bude několik přípravných utkání, ve kterých tým UK vyzve svého rivala Engineers Prague a kvalitní mužstva krajské ligy mužů, jmenovitě HK Kralupy nad Vltavou a SK Černošice, kde nastupuje několik bývalých hráčů Univerzity Karlovy. Z těchto utkání bude trenérsky tým vybírat hráče, kteří budou moci nastupovat v ULLH za mužstvo se znakem UK na prsou a současně připravovat tým na začátek soutěže.

 „Jsem si jistý, že letos se můžeme těšit na skvělý hokej. V loňské sezoně jsme sice měli pomalý start, ale nakonec jsme odehráli plno kvalitních utkání. Celá liga prokázala už loni svou kvalitu a velký dosah. Studenti a hráči nás kontaktují sami a mají zájem stát se součástí UK Hockey Prague. To považuji jako největší ocenění naší dosavadní práce. Do sezony vstupujeme s pokorou, ale i vztyčenou hlavou. Budeme dobře připraveni!“ říká hlavní trenér Aleš Hybner.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři