Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK uzavírá soupisku! Věříme, že se sešel kvalitní tým, říká manažer týmu Vošahlík

O působení v hokejovém týmu Univerzity Karlovy byl tento rok ohromný zájem. Pro management týmu UK nebyl výběr vůbec jednoduchý. Hráči prošli tréninkovým procesem a dvěma přátelskými utkáními, aby naplno předvedli své hokejové umění.

TryOutem týmu UK Hockey Prague prošlo přes 50 hráčů z 12ti fakult Univerzity Karlovy. Nejprve hráči předvedli své umění během skills tréninku pod vedením trenérů z Elite Hockey Training Center, kteří si na ně připravili spoustu technických cvičení, které měli za úkol otestovat jejich limity při bruslení a práci s kotoučem. Druhou fází prvního dne bylo simulované utkání, ze kterého vzešla širší soupiska hráčů pro následná přátelská utkání. „Bohužel, už po prvním dni jsme se museli rozloučit s několika hráči. Není snadné říkat borcům, kteří celý den odmakali na 100% špatnou zprávu, ale tak to v hokeji chodí,“ řekl manažer týmu Josef Vošahlík.

V další fázi „výběrového řízení“ se uchazeči o místo v týmu utkali s týmem složeným z hráčů loňské sestavy. Proti zkušenějšímu soupeři se nováčci nenechali zahanbit a podali velmi dobrý výkon. Přestože podlehli 3:5 našli trenéři v jejich hře světlé momenty a nadějné hráče. Poté následoval pro hráče poslední test. Několik nováčků se připojilo k týmu v utkání proti Engineers Prague a zbytek se utkal s mužstvem krajské ligy mužů HK Kralupy. V pražském derby o sobě dal hodně vědět útočník Honza Bečka, který zapsal jediný přesný zásah týmu UK a sdělil své pocity z prvního ostrého utkání v pozápasovém rozhovoru. „Bylo vidět, že Engineers mají více natrénováno. Už 13. září nás čeká další vzájemný souboj, musíme se na něj připravit a být víc organizovaní, ale věřím, že to soupeři v odvetě oplatíme.” V souběžně hraném utkání s HK Kralupy o sobě dal společně s Fredy Haklem nejvíce vědět Honza Škoda, který se trefil hned dvakrát a sympatickým výkonem se prezentovali i další hráči.

Mužstvo UK Hockey Prague opustilo po loňské sezoně několik jmen. V sestavě UK už se nebudou objevovat hráči: Petr Beran, Marek Karoch, Samuel Hrivňák, Daniel Dilkov a Pavel Sommer. Tímto bychom chtěli chlapcům poděkovat za dobře odvedenou práci v minulém ročníku a popřát hodně úspěchů, jak ve škole, tak v hokeji.

Pro nadcházející sezonu jsme se rozhodli pro poměrně širokou soupisku. Hlavním důvodem je důraz na plnění školních povinností našich hráčů. Během sezony se několikrát stane, že nám hráče nepustí na utkání termíny zkoušek, nebo plnění školní docházky. I to je úskalí univerzitního hokeje,  vysvětluje Pepa Vošahlík. I přes širokou soupisku vedení týmu věří, že všichni hráči na soupisce jsou schopni podávat kvalitní výkony a dobře tak reprezentovat svou alma mater.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři