Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Pardubice jako další nováček Univerzitní hokejové ligy!

Riders Univezita Pardubice, tak se bude jmenovat již desátý člen ULLH. Klub byl představen dnes na tiskové konferenci v Pardubicích. Město, které má ohromnou hokejovou tradici, má nyní i svůj hokejový univerzitní tým. Riders, vítejte na mapě univerzitního hokeje!

Slavnostním podpisem memoranda o spolupráci mezi Univerzitou Pardubice a týmem Riders Univerzita Pardubice byl veřejnosti oficiálně představen univerzitní hokejový tým, který bude nastupovat v Univerzitní lize ledního hokeje. 

 

Domácí zápasy bude pardubický univerzitní tým hrát v enteria areně, vždy v pondělí od 19,30 hodin. Tým také přestavil své logo a i slogan „Riders UP“, který kromě anglické výzvy k vzestupu, zároveň obsahuje také iniciály Univerzity Pardubice. Trenéry mužstva jsou Martin Šejba a Petr Filip. „Máme za sebou několik společných tréninků, ze kterých máme dobrý pocit, ale naši konkurenceschopnost skutečně prověří dva zápasy přípravného turnaje Tipsort UNI Cup. Chceme hráčům během sezóny nabízet zajímavý tréninkový i zápasový program, který ale bude slučitelný s náročnými studijními povinnostmi.“ zdůraznil Martin Šejba, trenér  Riders Pardubice

 

„Dnešnímu slavnostnímu okamžiku předcházela několika měsíční práce, spojená s organizačními i legislativními úkoly. Za celý management týmu jsme rádi, že jsme byli oficiálně představeni a těšíme se na první domácí ligový zápas. Ten odehrajeme 5. října proti týmu Univerzity Palackého Olomouc.„ sdělila Eva Nováková, členka správní rady Riders. 

Slavnostního ceremoniálu se účastnil také ing. Tomáš Hlaváč, předseda České asociace univerzitního hokeje: “Zájem dvou nových týmů o účast v univerzitní hokejoví lize je pro nás dobrou vizitkou za první sezónu, která se povedla a měla pozitivní ohlas od hráčů, univerzit i celého hokejového hnutí. Přeji týmu Riders hodně štěstí v naší soutěži a děkuji jejich vedení, že v krátké době dokázali splnit všechny licenční podmínky, které jsou i v naší soutěži striktně dodržovány.“

 

Spolupráce s Dynamem

 

Vznik pardubického univerzitního hokejového týmu uvítali také zástupci vedení pardubického Dynama.  „Být součástí univerzitního týmu může být zajímavou alternativou pro hráče, kteří  se neprosadí v profesionálním hokeji, ale chtějí se mu i nadále věnovat hokeji. Této myšlence Dynamo fandí a  s týmem Riders budeme hledat možnosti spolupráce.“  řekl člen představenstva HC Dynamo Pardubice  Dušan Salfický.  Prosadit se v dnešním hokeji není vůbec lehké, a proto doporučuji všem mladým hráčům, aby vše nesázeli jen na jednu kartu a spolu s tréninkem se věnovali také studiu. Pokud se univerzitní liga bude i nadále takto rozvíjet, věřím, že může k hokeji přilákat další děti i jejich rodiče,“ doplnila hráčská legenda Vladimír Martinec, který je ambasadorem nového týmu Univerzity Pardubice.

 

„Novému hokejovému týmu naší univerzity držíme palce a osobně nepochybuji, že v této soutěži uspěje. Jsme univerzita v hokejovém městě, proto věřím, že zápasy Riders spojí všech našich 7 tisíc studentů v jeden tým fanoušků,“ uvedla prorektorka Univerzity Pardubice prof. Tatiana Molková.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři