Přesunout nahoru

HC MUNI chce hokej i za 100 let! Vysadí 1000 stromů

Prohánět puk na zamrzlém rybníce v mantinelech vyhrnutého sněhu. Nejeden z hráčů právě takto poprvé přičichl k lednímu hokeji. Dnes nám možnost zabruslit si venku při pořádném mrazu pomalu krade změna klimatu a globální oteplování. Brněnští medvědi chtějí pomoci navrátit nejčistší formu hokeje novou akcí Sázíme góly sázíme stromy. Na jejím konci vysadíme ve spolupráci s Lesy města Brna 1000 stromů. Chceme mít totiž možnost hrát hokej i za 100 let.

Členové týmu HC MUNI nemyslí jen na vstřelené góly a trofeje, ale i na budoucnost. Třeba jak bude vypadat hokej za 100 let a jestli bude možné si zahrát i na jiném než uměle vytvořeném ledě. Proto se rozhodli, že tuto sezónu nebudou sázet jen góly, ale i stromy. „Lesů ubývá a takové projekty smysl mají. K rybníkovému hokeji máme se spoluhráči blízko, letos jsme třeba hráli kvalifikaci na jeho mistrovství,“ říká hráč Masaryčky Jan Grygera.


Tým HC MUNI chce pomoct zachránit hokej i pro další generace. Proto jsme se rozhodli, že tuto sezonu budeme fanoušky kromě dění na ledě více informovat o environmentálních problémech a inspirovat lidi i hráče k zodpovědnějšímu chování k přírodě. V neposlední řadě zařadíme prvky zodpovědné k přírodě i v našem týmu. Prvním krokem je právě vysazení tisíce stromů, které spolu s fanoušky zasadíme 10. října. Spolupracujeme přitom s Lesy města Brna. Událost na Facebooku, kde budeme postupně zveřejňovat více informací najdete zde.

A proč právě sázení stromů? Zeleň má totiž pro zamrznuté přírodní plochy, kterých v zimě kvůli teplejšímu klimatu ubývá, velký význam. „Tisíc stromů zřejmě planetu nezachrání, ale tato iniciativa může inspirovat mnoho lidi k malým činnostem, které mohou mít z dlouhodobého hlediska ohromný dopad,“ vysvětluje jeden z organizátorů projektu Jaroslav Garai. 


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři