Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi odvetu nezvládli. HC MUNI se po prohře s Cavaliers s UNI Cupem loučí

Hokejisté HC MUNI se na pomyslném trůnu pro vládce Brna dlouho neohřáli. Už po čtyřech dnech je z něj sesadili VUT Cavaliers. Tipsport Uni Cup totiž nabídl v krátkém sledu hned druhé derby dvou brněnských univerzitních rivalů.

V prvním zápase zužitkovali hráči Masaryčky výhody domácího prostředí a zvítězili 2:1. Sobotní odvetné utkání na ledě VUT rozhodovalo o postupu. Ten vybojovali hokejisté Cavaliers, kteří zápas ovládli 5:3. Následně jednoznačně opanovali i samostatné nájezdy a postupují do dalšího kola.

 

Vlivem aktuální situace způsobené virem COVID-19 chyběli na tribuně diváci, snad i proto začal odvetný zápas vlažně. Hráči MUNI si hned ve druhé minutě zahráli přesilovku, ke gólu však nevedla. Ani domácí nebyli v první desetiminutovce příliš střelecky aktivní. První změna skóre přišla až v jedenácté minutě. Chyby v rozehrávce medvědů využil Ervin Halasz. Druhá přesilovka MUNI přinesla vyrovnávací branku, kterou ve čtrnácté minutě vstřelil Tomáš Račický. Stav po první třetině vyrovnaný 1:1.

 

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, jenže vynaložené úsilí v gól nepřetavili a otěže zápasu převzali domácí. Na trestné lavici se postupně vystřídali tři hokejisté MUNI a dva VUT. Ani četné přesilovky týmům k brance nepomohly. Trefil se až ve 39. minutě domácí Ondřej Dlouhý. Třináct vteřin před sirénou hasil kiks obrany VUT David Sedláček, který podrazil unikajícího Strakoše. Nabídnuté příležitosti v podobě trestného střílení využil nováček v týmu HC MUNI Róbert Mokrohájský, který srovnal na 2:2.


Pětiminutovka jako ze špatného snu

 

Třetí třetina začala lépe pro medvědy. Adam Strakoš využil zmatků v obraně a 26 vteřin po zahájení poslední periody poslal MUNI do vedení 3:2. Příznivý stav medvědi drželi až do 55. minuty. Posledních pětiminutovka však bylo pro medvědy jako ze špatného snu. Během půl minuty otočilo VUT vývoj utkání. Hráči MUNI vycítili ještě šanci, když se minutu a pět vteřin do konce základní hrací doby proti pravidlům provinil domácí Nutil. Medvědi zareagovali odvoláním brankáře a zkusili hru šest na čtyři. Do prázdné svatyně hostů však dovezl kotouč Jan Hasoň. Konečný stav 5:3 pro Cavaliers.

 


První zápas vyhráli hokejisté MUNI, druhý hráči VUT. O postupujícím mužstvu musely rozhodnout samostatné nájezdy. Pavel Tomaník, Tomáš Račický ani Róbert Mokrohájský bohužel puk za záda gólmana VUT nedopravili. Na druhé straně David Sedláček, Jan Řezníček i, ještě loni za HC MUNI hrající, Jan Hasoň proměnili.  Konečný stav 3:0 pro Cavaliers. Pro HC MUNI tak turnaj končí a mohou pilovat formu na začátek ligy.


Statistiky:


Branky a nahrávky: 11. Halasz (Plitko), 39. Dlouhý (Antal), 55. Řezníček (Halasz, Kunst), 55. Dlouhý (Hasoň), 60. Hasoň (Sedláček) – 14. Račický (Kadlic), 40. Mokrohájský (TS), 41. Strakoš (Kučera)

VUT Cavaliers Brno: Burian (Huzlík) – Horníček, Antal, F. Malý, Nutil, Sedláček – Knap, Hubáček, Hrstka, Kudlička, Dlouhý, Řezníček, Malíř, Halasz, Aulehla, Kunst, Plitko, Balát, J. Malý, Kmoníček, Hasoň

HC Masaryk University: Tichon – Kučera, Grman, Věžník, Grygera – Matov, Říčka, Biolek, Vaverka, Pavel, Kalus, Kadlic, Tomaník, Mokrohájský, Strakoš, Svatuška, Račický

Rozhodčí: Kohoutek – Musil, Procházka


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři