Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Návrat na vítěznou vlnu. HC UP má před startem sezóny jasný cíl

Olomouc – Druhý ročník Univerzitní ligy ledního hokeje odstartuje v Den české státnosti zápasem, ve kterém proti sobě na ledě uničovského stadionu nastoupí celky HC Univerzita Palackého a UK Hockey Prague. Domácí modrobílí se v uplynulé sezóně umístili na šestém místě, letos však mohou pomýšlet i na vyšší příčky. Dres olomouckých totiž bude oblékat většina opor z loňska, a navíc se k týmu přidalo také několik nováčků.

Tým z Hané prošel během léta několika změnami, tou nejvýraznější byl odchod trenéra Radima Zbránka. HC UP v letošní sezóně povede Michal Janeček, pro nějž není role trenéra žádnou novinkou. „K univerzitnímu celku jsem se dostal právě přes trenéra Zbránka, neboť mě společně s kluky oslovil, zda bych nechtěl vést tento tým do nové sezony. Souhlasil jsem, protože celý projekt univerzitního hokeje se mi velmi líbí a přijde mi zajímavý. ULLH sleduji už od začátku,“ uvedl už dříve v rozhovoru, jehož celé znění naleznete na našich stránkách.

 

Vysokoškolská liga nabízí studentům jedinečnou možnost skloubit dohromady vzdělání s hokejem. A tak není divu, že se na try-outu, který se konal 29. srpna na prostějovském zimním stadionu, kromě starých olomouckých mazáků objevilo i několik neznámých tváří, z nichž se spousta probojovala také na soupisku. Jednou z posil je například brankář Lukáš Novotný, který se mezi tyčemi předvedl už v Tipsport UNI Cupu a svými zásahy olomoucký celek několikrát podržel. Vsítěnými góly v přípravných zápasech o sobě dali vědět také útočníci Lukáš Zmeškal či Martin Žižlavský.

 

Kádr naopak opustil útočník Petr Mareček, jemuž v nadcházející sezóně nedovolují nastoupit pravidla ULLH z důvodu překročení věkové hranice. I přes to ale zůstane HC UP nablízku, stal se totiž jedním ze dvou asistentů trenéra. Tím druhým je Martin Pěcha, kterého však stejně jako loni na ledě pravidelně uvidíme. Jádro hráčů jinak zůstává stejné včetně kapitána Dominika Hajšmana. „Já i celý tým hlavně doufáme, že se sezóna odehraje celá i navzdory různým omezením. V přípravných utkáních šla vidět velká chuť hrát a když jsme se sešli ve větším počtu, tak jsme hráli hezký hokej, který měl hlavu a patu. Nováčci vypadají slibně a myslím, že mají týmu co nabídnout. Snad navážeme na začátek loňské sezóny, kdy se nám dařilo, z období po Vánocích si vezmeme ponaučení a po celou dobu už budeme držet naši laťku,“ komentuje.

 

V základní části čeká HC UP 18 zápasů, z nichž domácí se opět odehrají na zimním stadionu v Uničově. Mimo to je v plánu již tradiční utkání Winter Classic a vně mantinelů se hráči opět zapojí například do darování krve a pokud to situace dovolí, tak také do benefičního prodávání punčů.

 

V sezóně 2019/2020 se olomouckým hráčům vydařila především první polovina soutěže, kdy svými výkony zaskočily téměř všechny týmy. Na tuto vítěznou vlnu budou chtít hokejisté Univerzity Palackého letos navázat. „Hráči se každý rok zlepšují a tým minulou sezónu posilnili kvalitní nováčci. Velká škoda, že okolnosti zabránily odehrání play-off, na které jsme se všichni těšili. Na trend zlepšování se chceme navázat i v nové sezóně, protože papírově máme nejkvalitnější kádr. Zároveň věřím, že už nic nezabrání odehrání play-off, ve kterém chceme zabojovat o co nejlepší umístění,“ shrnul sportovní manažer Ján Kršiak.


Autor: Vendula Holková

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři