Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Generálka na ligu vyšla parádně! Masaryčka nasázela nováčkovi soutěže šest gólů a slavila vítězství

Začátek druhého ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje se kvapem blíží. Již příští týden HC MUNI poprvé zabojuje o body v ligové tabulce. V generálce si Masaryčka poradila s nováčkem soutěžě Riders Univerzita Pardubice a vyhrála 6:3

Zápas na pardubuckém ledě začal pro medvědy příznivě už od začátku. Dobrý výkon pak gólově podtrhli dva Honzové, nejprve Gonos a pak Kalus. Do šatny tak šla Masaryčka s příjemným dvoubrankovým náskokem. 

Na začátku druhé třetiny se v obrovské šanci objevil domácí Vojtěch Faltys, ale v samostatném úniku brankáře Krále nepřekonal. A hokejové pravidlo kdo nedá, dostane se opět ukázalo jako pravdivé. Za necelé dvě minuty skóroval opět Jan, tentokrát Pavel. Medvědi se však nechali výsledkem uchlácholit a přišla studená sprcha. Za necelé dvě minuty vsítily Pardubice dva góly a snížily náskok medvědů. HC MUNI však ukázalo i psychyckou sílu, hráče to nezlomilo a necelých pět minut do druhé sirény odskočili opět do vedení o dvě branky. A gól nemohl dávat nikdo jiný než Jan. Do vedení 4:2 nás poslal svou druhou brankou opět Jan Gonos.

Do posledního dějství nastoupily Pardubice odhodlané s výsledkem ještě něco udělat. Už po čtyřiceti sekundách snížily opět na rozdíl jediné branky. Posléze měli i velkou šanci na vyrovnání. Ale trestné střílení zlikvidoval výborně chytající brankář Masaryčky Filip Král. Hokejoví bozi byli opět neúprosní. Časoměřiči nenaměřili ani minutu a neúspěšný nájezd potrestal Matěj Florek. Na konečné skóre pak upravoval gólem do prázdné branky Jiří Svatuška.

Branky a nahrávky: 23. Klinecký (Dušek, Mert), 25. Dušek, 41. Skála (Mert, Klinecký) – 16. Gonos (Kalus), 19. Kalus (Věžník), 23. Pavel (Gonos), 36. Gonos (Voříšek, Kadlic), 49. Florek, 59. Svatuška

Riders Univerzita Pardubice: Vlk – Klinecký, Vacek, Tomin, Hunáček, Lenoch, Voltner, Mert, Voldán, Faltys, Křivánek, Maťátko, Králíček, Skála, Jiruška, Dušek, Strnad.

HC Masaryk University: Král – Věžník, Grman, Bláha, Kučera, Gonos, Kučera, Štrauch, Kadlic, Florek, Svatuška, Pavel, Jakubec, Kalus, Strakoš, Tomaník, Biolek, Voříšek, Háněl, Račický.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři