Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

V budoucnu bych se chtěl věnovat trénování dovedností, říká útočník Martin Pěcha

V loňské sezóně byl Martin Pěcha v týmu HC Univerzita Palackého nováčkem. V modrobílém dresu odehrál 13 zápasů, v nichž nasbíral osm bodů, a tak v druhém ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje už bude v olomoucké sestavě stálicí. Mimo to se však tento jednadvacetiletý student oboru Tělesná výchova a sport stal také členem realizačního týmu, a to konkrétně na pozici asistent trenéra.

V následující sezóně budeš v HC UP působit nejenom jako hráč, ale také jako asistent trenéra. Co všechno budeš mít na starosti v této roli? 

O nějaké roli jsme se ještě úplně nebavili, ale hlavně chci hrát, a když bude potřeba, tak rád pomůžu.


S asistováním trenérovi máš zkušenosti už z HC Olomouc, kde působíš jako asistent trenéra u mladších a starších žáků. Vidíš se v budoucnu jako profesionální trenér nějakého týmu?

Zatím mě trénování dětí hodně baví, v budoucnu bych se tomu i rád věnoval, ale spíše bych se chtěl zaměřil na trénování dovedností.


Tým už absolvoval několik tréninků, Tipsport UNI Cup a na try outu se objevili také nováčci, z nichž si někteří vybojovali místo v sestavě. Jaké má letos HC UP cíle?

Já jsem na tréninku ještě nebyl, jelikož jsem po operaci tříselné kýly. S některými kluky jsem ale v kontaktu a ti si nové spoluhráče pochvalovali. Některé nováčky i znám – třeba Zmeškyho (Lukáš Zmeškal), se kterým jsem hrál v Přerově.


Jak vnímáš veškerá opatření proti šíření koronaviru, která se týkají sportovních akcí a určitým způsobem ovlivní i druhý ročník ULLH?

Zavedená opatření musíme respektovat. Situace se navíc s každým dnem zhoršuje a nikdo neví, jak sezóna bude vypadat. Já doufám, že se to co nejrychleji uklidní a budeme moci zase normálně hrát bez omezení.


Jak jsi trávil nouzový stav, který trval několik měsíců? Chyběl ti hokej?

Celou dobu jsem byl s rodinou na chatě, kde jsme dělali veškeré práce, které normálně nestíháme. Hokej mi chyběl. Hlavně bylo před play-off, o které jsme přišli, což všechny určitě mrzelo.


V létě se opatření rozvolnila. Jak jsi se připravoval na novou sezónu?

Na konci června jsem podstoupil zmíněnou operaci, takže jsem kvůli tomu nebyl ani nikde na dovolené a celé léto jsem proležel v posteli.


Autor: Vendula Holková

Foto: Alena Zapletalová

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři