Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Kvádra a ocenění. Klub HC UP ukončil první sezónu ULLH galavečerem v kapli

Olomouc – První ročník Univerzitní ligy ledního hokeje skončil kvůli pandemii koronaviru předčasně už v březnu a dnes, po půlroční pauze, boj o Pohár Jana Palacha konečně zase vypukl. Tým HC UP ale na led naskočí až příští týden, tak si ještě pojďme připomenout, jak se hráči se svým doprovodem, realizační tým a také sponzoři týmu hodili do gala a v Kapli Božího Těla v areálu Uměleckého centra Univerzity Palackého se společně ohlédli za plněním strategických cílů klubu v sezóně 2019/2020.

Slavnostní večer otevřela zpěvačka z nedaleké Kabaretní scény Nabalkoně, vzápětí však atmosféra posmutněla, jelikož následující minuty věnovala moderátorka vzpomínce na nedávno zesnulého reprezentačního trenéra Miloše Říhu. Pak už se mikrofonu chopil předseda klubu Dominik Pudelka. „Hráči tvoří skvělou partu, kterou jsou v lize pověstní. Do uplynulé sezóny se nám podařilo vstoupit skvělými výsledky, kterými jsme všechny soupeře zaskočili. Pak přišly Vánoce a hráčům se už nepodařilo navázat na to, kde před svátky skončili. V konečném pořadí jsme se tak umístili na 6. místě. Cílem v novém ročníku univerzitní ligy je opět se dostat na vítěznou vlnu,“ hodnotil. Částečně také představil vize a směřování klubu v sezoně 2020/2021.

 

Poté už se záře reflektorů zaměřila na pět individuálních ocenění, jež čekala na své majitele. Ceny hráči převzali z rukou Vlastimila Fialy, zástupce firmy Decathlon, která je jedním z partnerů klubu. Nejlepším střelcem se stal Dominik Cach, který zaznamenal deset gólů, z toho dva vstřelil dokonce v oslabení. Nejužitečnějším hráčem byl zvolen Mikuláš Rimmel a cenu pro nejlepšího obránce si odnesl Dominik Dubovči. Pro oba se jednalo o první sezónu, kterou odehráli v modrobílých dresech. Titul Nejlepší brankář si úspěšností 91,47 % zajistila olomoucká jednička mezi tyčemi Ondřej Horváth.

 

Jako poslední byla předána cena realizačního týmu, kterou si zasloužil útočník Petr Mareček. Ten už se na ledě v dresu HC UP nepředstaví z důvodu předpisu omezujícího věkovou hranici nastupujících hráčů. V uplynulé sezoně byl však nedílnou součástí týmu a oporou v kabině. „Mrzí mě, že už za HC UP nemůžu hrát. Díky kluci za všechno. Jsem už starý, ale určitě budu týmu nablízku i nyní,“ okomentoval svoji situaci.

 

Pak přišlo na řadu závěrečné slovo, zpěvačka odzpívala poslední slova, tóny klavíru utichly a všichni se přesunuli na raut. První sezóna tak byla oficiálně a slavnostně ukončena. Nyní hráči zase na nějakou dobu vymění obleky za hokejovou výstroj a první utkání odehrají v pondělí 5. října od 19:30 na ledě nováčka Riders Univerzita Pardubice.

 

Autor: Vendula Holková

Foto: Vojtěch Duda

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři