Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Ostrava před prahem nové sezony

Ostravský tým BO OSTRAVA Vítkovice Steel netrpělivě vyhlíží novou sezonu. Do ní vstoupí kádr trenéra Petra Rambouska posílen o pár hráčů. Ostrava má za sebou velmi úspěšný try-out, dvě přípravná utkání a jízdu Tipsport UNI Cupem, v němž to dotáhla až do finále proti Black Dogs Budweis.

Hráči ostravského mužstva dostali po předčasném ukončení sezony chvíli osobního volna, taktéž se soustředili na své studijní výsledky, pár z nich úspěšně odstátnicovalo a veškerá dřina začala nanovo. Už na začátku června se hlásili hráči na letní přípravě v Colliery Crossfit, kterou měli zpestřenou také kondičními pasážemi.

Příprava na novou sezonu

Poprvé na led naskočilo ostravské BO 10. srpna, kdy taktéž proběhl úspěšný try-out. Do základního kádru se chtělo probojovat takřka 40 hokejistů, kteří prošli bystrým okem realizačního týmu. Před Tipsport UNI Cupem si Ostrava zahrála s Orlovou a druholigovým Novým Jičínem, v samotném poháru přešla ve čtvrtfinále přes Olomouc a brněnské Cavaliers až do finále proti Black Dogs Budweis, ve kterém padla 3:4.

Nové dresy a kádr

Ostravští hokejisté se v nové sezoně představí v nových dresech. Domácí bílou sadu nahradila oranžová, o něco se vylepšila také ta venkovní, v níž se budou hráči prohánět už 30. září na ledě Plzně. Důležitým faktorem bylo stabilizovat kádr včetně realizačního týmu, který připravuje hráče do další sezony na sto procent. 

„Od prvního tréninku na ledě to byl pořádný zápřah. Potřebovali jsme selektovat jednotlivé hráče, kteří se hodí do naší koncepce, zapadnou do týmu a dodají mu nový impuls do nové sezony. Myslím si, že se celá soutěž posune na další úroveň – přece jen jsme přijali dva nováčky z Ústí nad Labem a Pardubic, kteří se jeví prozatím velmi dobře. My máme široký kádr a zkušené hráče, od kterých čekáme jen ty nejlepší výkony,“ dodává generální manažer klubu Petr Blakala.


Aktuální kádr pro sezonu 2020/2021

Brankáři: Martin Šindelka, Jakub Ovčaří (příchod), Jakub Vedra

Obránci: Jakub Baca, Michal Dvořák, David Gřesík, Michael Hranoš, Jakub Hudec, David Janiczek (příchod), Dominik Klus (příchod), Lukáš Prepsl, Daniel Szturc, Matěj Štěpán, Jaroslav Veřmiřovský, Petr Ščurek (příchod), Tomáš Piskoř (příchod), Dominik Ficek (příchod)

Útočníci: Emil Adamczyk, Jan Bernát, Filip Dýrr, Kryštof Fejko, Jakub Gelnar, Ondřej Kosina, Marek Kovalski, Dominik Moravčík, Dominik Pawliczek (příchod), Jan Richtár, Marek Smrčka, David Sysala, Jan Žídek (příchod), Patrik Gola, Viliam Béreš (příchod)

Realizační tým: Petr Rambousek (trenér), Michal Sebera (asistent trenéra), Petr Blakala (generální manažer), Filip Nádvorník (masér), Anna Špundová (fotograf), Barbora Vojtěchová a Adéla Sedláčková (marketing)

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři