Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

První domácí utkání vyšlo Masaryčce na výbornou! Nováčka soutěže North Wings přehrála 6:4

Před domácí fanoušky vyjeli hráči HC MUNI poprvé v nových dresech. A premiéru si v nich odbyli vítěznou. Od nováčka v lize HC North Wings Ústí nad Labem ji však nedostali zadarmo a tři body si museli tvrdě vybojovat.

První minuta byla přesně podle našeho gusta. Vhazování ve středním pásmu, rychlý přechod do útočné třetiny a gól z hole Patrika Matova znamenal jediné - vedení HC MUNI 1:0. Masaryčku branka povzbudila a okupovala obrané pásmo hostů. Svůj tlak však medvědi v další gól přetavit nedokázali a dostali lekci z produktivity. North Wings skórovali na začátku 10. minuty z jedné z jejich prvních střel. Do konce třetiny se prosadil ještě hostující Martin Kuchař a do šatny šli borci za stavu 1:2.


Kdo čekal, že HC MUNI na soupeře vlítne a vezme si hned vedení zpět, tak se mylíl. Hosté oplatili rychlou branku z úvodního dějství a už po devětatřiceti sekundách druhé třetiny odskočili do dvoubrankového vedení. Zápas pak pokračoval ve vysokém tempu, které lahodilo divákovu oku, o dost méně pak obranám obou celků. Do konce druhé dvacetiminutovky ještě hosté střelili jeden gól a domácí dva. Po druhé siréně tak na světelné tabuli svítil stav 3:4.


Ve třetí třetině pak ukázalo HC MUNI naplno svou sílu a třemi přesnými střelami otočilo stav utkání na konečných 6:4. Ale nutno podotknout, že hosté přijeli jen ve třech pětkách a fyzická výdrž tak byla na straně medvědů. Hosté přesto ukázali svou sílu a favorizovanou Masaryčku řádně potrápili.


STATISTIKY


Branky a nahrávky: 1. Matov (Grygera), 22. Račický (Gonos), 38. Jakubec (Polesný, Kadlic), 48. Strakoš (Biolek, Polesný), 50. Florek (Kadlic), 57. Kučera (Matov, Grygera) – 10. Sajdl (Kuchař), 15. Kuchař (Amirov, Sajdl), 21. Balcar (Kuchař, Sajdl), 26. Amirov (Kuchař)


Sestavy:


HC MUNI: Král – Kučera, Bláha, Grman, Věžník, Gonos, Grygera, Polesný – Matov, Říčka, Biolek, Svatuška, Vaverka, Pavel, Jakubec, Kadlic, Tomaník, Strakoš, Florek, Račický.


HC North Wings Ústí nad Labem: Skokan – Šebesta, Jarý P., Balcar, France, Petržílka – Pšenička, Jarý T., Dytrych, Tůma, Kuchař, Amirov, Jindra, Sajdl, Brandner.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři