Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Akademici na úvod sezóny podlehli Ostravě

Hned na začátek sezóny Akademici přivítali na svém ledě nejvzdálenější tým ULLH, BO Ostrava Vítkovice Steel. Čekal na ně tedy velice nelehký úkol, vyzvat finalisty Tipsport Unicupu.

Plzeňští nevstoupili do utkání špatně, ale byli to hráči Ostravy, kteří se dostávali do šancí. První únik ještě dokázal Jonáš Štekr vychytat, v druhém případě už se radovali hosté a v 5. minutě otevřeli skóre zápasu. Přihrávku za obranu dostal Dominik Pawliczek, který už brankáře domácích překonal.  První třetina byla plná hokeje nahoru a dolů, ale na konci třetiny to byla opět Ostrava, která udeřila. Kryštof Fejko přihrál za brankou Dominiku Pawliczkovi, který našel před brankou číhajícího Filipa Dýrra a ten překonal Štekra podruhé. Tím byla uzavřena první perioda a skóre bylo 0:2 z pohledu domácích.


Akademici vletěli do druhé třetiny, ale jejich šance končili na skvělém hostujícím brankáři. Ovčaří držel čisté konto až do 25. minuty, kdy ho po krásné akci překonal David Prachař a snížil na 1:2. V nabídnuté přesilové hře domácích ovšem vyrovnání nepřišlo. Naopak Marek Kovalski využil nedorozumění hráčů z města piva a střelou k tyčce vrátil hostům dvoubrankové vedení. Na lámání chleba došlo ke konci druhé dvacetiminutovky. Během minuty a půl se podařilo Ostravě vstřelit dvě branky. Nejdříve to byl Emil Adamczyk, který propálil Štekra a poté po fantastické kombinaci opět Marek Kovalski, který dokonce vyhnal Štekra z brány. Akademici to nevzdal a do konce druhé třetiny ještě snížil na 2:5. Jakub Švec trestuhodně obral o kotouč hostujícího obránce a puk předložil mezi kruhy Petrovi Strmiskovi, který vymetl levou šibenici Ovčařího branky. Po čtyřiceti minutách tak na tabuli svítil výsledek 2:5.


Začátek třetí třetiny vypadal velice unaveně. Díky přesilové hře to byli Akademici, kteří se nakonec ujali iniciativy a začali svého soupeře tlačit. Nicméně branku se jim podařilo vstřelit až minutu před poslední sirénou. Jakub Švec dostal podruhé dáreček od hráčů v tmavém, ale tentokrát našel před brankou Tomáše Kučeru, který se také nemýlil a upravil na konečných 3:5.

Utkání plné emocí, tvrdých zákroků, výměn názorů, ale také krásných akcí dopadlo lépe pro hosty, kteří si připisují první body do tabulky. Akademici se o první body pokusí 7. října v Kuřimi proti Cavaliers.  


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři