Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

UK vyráží k prvnímu utkání proti BO Ostrava Vítkovice Steel

Po odloženém prvním utkání proti HC Univerzita Palackého v Olomouci vyráží tým UK Hockey Prague v rámci 2.kola Univerzitní ligy na horkou půdu BO Ostrava Vítkovice Steel. Co hráče UK v Ostravě čeká a jaké mají šance na vítězství? Na to se podíváme v našem preview.

Bilance 2019-20

V minulém ročníku se obě mužstva utkala ve třech utkáních. Ostravští dokázali v prvním utkání zvítězit 3:0. Ve druhém měření sil si tým UK Hockey Prague vyšlápl před zaplněnou RT Torax Arenou na svého soupeře a dokázal zvítězit 6:4. Třetí duel hráli hráči UK na domácím ledě, kde nedovolili soupeři ani jednou skórovat a zvítězili jednoznačně 4:0.

Poslední utkání

Tým z Ostravy se dokázal probojovat až do finále Tipsport Uni Cupu, kde o jedinou branku podlehl Black Dogs Budweis. BO Ostrava dokázali vstřelit v rámci přípravy dvakrát nastřílet svým soupeřům 8 branek. Nejproduktivnějšími hráči BO byli hráči Marek Kovalski, který zaznamenal ve 4 utkáních 10 bodů a s 8 body David Sysala. Oba hráči byli lídry produktivity Ostravy i v minulém ročníku. V 1.kole Univerzitní ligy dokázali ostravští zvítězit na ledě Akademiků 5:3

Mužstvo Univerzity Karlovy odehrálo v přípravě tři duely, ve kterých jednu porážku hned v prvním utkání od městského rivala Engineers Prague. Poté už tým dokázal dvakrát zvítězit. Jedenkrát vrátili hráči s UK na dresech porážku Engineers a poté porazili nováčka soutěže z Ústí nad Labem HC North Wings v poměru 9:6. První utkání základní části Univerzitní ligy proti HC Univerzita Palackého v Olomouci bylo odloženo.

Lídři týmu

Na straně BO Ostrava hrozí největší nebezpečí od nejproduktivnějších hráčů loňského ročníku Marka Kovalskiho a Davida Sysali, kteří na své výkony navázali i v úvodu sezony. Dalším kvalitním hráčem v týmu BO je Dominik Pawlizcek, který odehrál přes 30 utkání v Chance lize za mužstvo AZ Havířov a své umění předvedl už v prvním kole, když si zapsal do statistik 1+1.

UK staví své výkony na týmovém výkonu a produktivita je rozprostřena mezi více hráčů. Nejvýraznějšími hráči přípravy byli Daniel Svoboda se šesti body a Matyáš Mach, který zaznamenal proti nováčkovi z Ústí nad Labem hat-trick.

Čeká nás rozhodně atraktivní utkání, ve kterém se bude hlavně útočit, vzhledem k tomu, že byly obě mužstva ve své přípravě velmi produktivní a ve svých řadách mají hráče, kteří umí rozhodnout celé utkání. Zvítězit dokáže ten tým, který si bude poctivě plnit své obranné povinnosti a ustrážit střelce soupeře.

Utkání můžete sledovat prostřednictvím streamu na TV Tipsport. Úvodní buly bude vhozeno v Ostravě ve 20:00. Textový přenos můžete sledovat na Onlajny.cz. Přípravu týmu na utkání můžete sledovaat prostřednictvím sociálních sítích FacebookInstagram týmu UK Hockey Prague.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři