Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hokejisté HC UP vkročili do soutěže výhrou na ledě Pardubic i díky Pěchovu hattricku

Pět branek a vyhrané všechny třetiny. Hokejisté Univerzity Palackého v Olomouci zvítězili na venkovním kluzišti 5:1 proti Pardubicím. Výraznou postavou se stal Martin Pěcha, který zaznamenal tři góly. HC UP si tak připsal první body do tabulky.

Riders Univerzita Pardubice - HC Univerzita Palackého v Olomouci 1:5

Branky a nahrávky: 30. Králíček – 6. Pěcha (Dubovčí), 14. Sup (Imrich, Rimmel), 26. Pěcha, 33. Pěcha (Palička, Zmeškal), 58. Janošek (Cach, Hajšman).

Riders Univerzita Pardubice: Petrů (Vlk) – Tomin, Vacek (C), Voltner, Lenoch, Leder, Maťátko (A), Hrdina, Jindra, Voldán, Králíček, Faltys (A), Skála, Jiruška, Huňáček.
HC Univerzita Palackého v Olomouci:
Novotný – Kuchař, Horváth, Fojtášek, Síkora, Imrich, Dubovčí, Kropáč, Dohnal, Sup, Pěcha, Skopal (A), Formánek, Cach (A), Zmeškal, Rimmel, Žižlavský, Janošek, Hajšman (C), Palička.

REPORTÁŽ:

Univerzita Palackého v Olomouci vstoupila do svého prvního zápasu v sezoně na jedničku. Dominik Dubovčí v šesté minutě našel Martina Pěchu, který se nemýlil. Branka hostům pomohla a o osm minut později se dočkali dalšího zásahu. Od modré vypálil Ondřej Imrich, kotouč se následně dostal k Michalu Supovi a ten z dorážky nezaváhal střelou pod břevno. Hráči olomoucké univerzity si v závěru první periody zkusili ještě početní výhodu. V ní brankáře Petrů zasypali několika střely, ovšem stav se již neměnil.

Náskok soupeře pardubického týmu byl znát také ve druhé třetině. Domácí brankář měl kolikrát plné ruce práce. V 26. minutě využil zaváhání v obraně hostující Martin Pěcha a vsítil svůj druhý gól v utkání. Tým Riders Univerzita Pardubice se ale nevzdával. Daniel Králíček se obtočil kolem branky a vyzrál na gólmana Novotného. Tento moment Pardubice lehce povzbudil a o minutu a půl později mohlo být klidně sníženo na rozdíl jediné branky. Lederkova šance ovšem nebyla proměněna a o poté ujel do brejku jeden z hráčů olomouckého týmu. Ovšem ani on neuspěl.

Hosty to mrzet nemuselo, protože divoký úsek třetiny zakončil už svou třetí trefou v utkání olomoucký Martin Pěcha. Na ledě přistála jedna čepice a šlo se pokračovat za stavu 4:1 pro UPOL.

Další možnosti nabídla až třetí perioda. Hosté se dokonce museli bránit déle jak minutu ve třech hráčích, ale výraznou přesilovku ubránili. Pardubice stihli zahrozit až při situaci pět na pět, když jejich přečíslení tři na dva zneškodnil Novotný.

Jedna branka ale přeci jen ještě padla. Hráč Univerzity Palackého Miroslav Janošek ujel obraně, brankáře Pardubic nachytal svou kličkou a zvýšil náskok na definitivních 5:1 pro svůj tým.

TEXT: Josef Prášek
FOTO: Daniel Klement

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři