Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Kvalita univerzitní ligy mě příjemně překvapila, pochvaluje si nováček Vašek Beran

Tým UK Hockey Prague má za sebou první utkání a vykročil do nové sezóny pravou nohou. Svou premiéru v Univerzitní lize si odbyl i nováček týmu Václav Beran, student FTVS a obránce se zkušenostmi ze zámoří a druhé české ligy. Proč se rozhodl odehrát sezónu v Univerzitní lize? A jak hodnotí své první utkání v dresu UK Hockey Prague?

Ahoj Vašku, mohl bys nám na úvod prozradit, co studuješ a v jakém jsi ročníku?

Jsem studentem 3. ročníku Fakulty tělesné výchovy a sportu, obor Tělesná výchova a sport se zaměřením na vzdělávání.

Proč sis vybral zrovna tento obor?

Můj vztah k hokeji ale i sportu byl od malička více než kladný, a tak, když došlo k výběru vysoké školy, bylo jen logické, že půjdu touto cestou.

Jaká je tvá hokejová minulost?

Ve svém mládí jsem hrál převážně nižší mládežnické soutěže, až v roce 2015/16 jsem se dostal do Pardubic, kde jsem hrál extraligu juniorů. Na tu sezónu moc hezky vzpomínám. Následovala sezóna v zahraničí a pak dvě sezóny ve druhé lize v Letňanech a Táboře.

Ve svých 20ti letech jsi opustil Českou republiku a podíval ses do americké WSHL, kde jsi hrál za tým Butte Cobras. Jak ses dostal k takové příležitosti?

Zmínil se mi o tom kamarád, který do tamního týmu mířil. Řekl mi, že shánějí obránce, tak jestli bych neměl zájem. Po sezóně strávené v Pardubicích jsem byl na zkoušce v jednom prvoligovém týmu, kde jsem neuspěl. Také myšlenka o sezóně strávené v zámoří se mi velice zamlouvala. Během pár dnů jsem se spojil s trenérem a vše jsme domluvili.

Jak na sezónu v zámoří vzpomínáš a co důležitého sis odtud odnesl?

Na ten rok strašně rád vzpomínám. Byla to pro mě nová zkušenost. Mám tam odtud spoustu krásných vzpomínek a zážitků. Našel jsem si tam spoustu kamarádů a s rodinou, u které jsem žil, jsem stále v kontaktu. Přínosný byl hlavně co se týče jazykových schopností, protože jsem valnou většinu času trávil s rodilými mluvčími, a to ať už na zimáku, nebo mimo něj.

Univerzitu Karlovu jsi reprezentoval na dvou Hokejových bitvách a na Akademickém mistrovství, tudíž s hokejem na univerzitě již zkušenosti máš. Proč ses letos rozhodl nastoupit za tým UK Hockey Prague?

Je to nový projekt, který se mi velice líbí, a moc rád budu jeho součástí.

Jak jsi v týmu spokojený a co říkáš na úroveň Univerzitní ligy?

Zatím jsem ještě neměl možnost narazit na cokoliv, s čím bych mohl být nespokojený a věřím, že to tak i zůstane. Co se týče úrovně, byl jsem velice příjemně překvapen. Hokej je hodně rychlý a fyzický. Univerzitní ligy se účastní spousta talentovaných a šikovných hráčů.

V pondělí jste s týmem odehráli první zápas sezóny proti BO Ostrava, kdy jste podlehli v prodloužení, ale i tak jste odvezli domů cenný bod. Jak bys tento zápas zhodnotil?

Utkání proti BO ostrava bylo velice vyrovnané. První dvě třetiny jsme měli navrch, ale bohužel jsme nedokázali využít šance a neodskočili jsme soupeři výrazně ve skóre. Vyzdvihnul bych skvělý výkon Novky v bráně, který nás celé utkání držel. Třetí třetina byla už v režii soupeře. Veliká škoda bylo vyloučení par vteřin před koncem, které rozhodlo o vítězství soupeře v prodloužení, ale i tak je pro nás bod z Ostravy cenný. Sezona teprve začíná a tým se postupně sehrává. Věřím tomu, že výkony a výsledky budou v průběhu sezony jen lepší.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři