Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvěd brněnský vs. Medvěd brtník 2:1 aneb hráče HC MUNI představujeme v řeči čísel

Brněnské medvědy není třeba dlouze představovat. Tým, který v současné době vede ligovou tabulku a je plný nadaných hráčů, už určitě každý fanoušek zná. Přesto o nich pořád ještě mnoho nevíte. Rozhodli jsme se je proto představit i po méně známé stránce. Porovnali jsme statistické údaje našich medvědů s jejich protějškem z říše zvířat. Jak si v tomto porovnání vedli, a na co všechno jsme ještě přišli? Dočtete se v článku a nebojte, statistika tady určitě nuda nebude!

V encyklopediích najdete, že samec medvěda brtníka, kterého můžeme s notnou dávkou štěstí spatřit i v Česku, v průměru váží mezi 170 a 190 kg. Naši medvědi, které za normálních okolností, bez koronavirové pandemie, vídáme na ledě každý týden, však průměrně dosahují pouze 85,4 kg. Navíc, pokud bychom brali v úvahu průměrnou váhu brankářů HC MUNI, dostali bychom se dokonce jen na 74,6 kg. Tady je to jasné - 1:0 pro volně žijící šelmy. 


ROZDÍL NEJVYŠŠÍHO A NEJMENŠÍHO - 30 CENTIMETRŮ

Jak už bývá zvykem, ne všichni medvědi v tlupě jsou stejně velcí. Mezi nejvyšším a nejnižším hráčem Masaryčky je dokonce více než třiceticentimetrový rozdíl. V celku se ale hráči dostávají na solidních 183,6 cm. Za zmínku určitě stojí fakt, že pouze obránci jsou v průměru ještě o dva centimetry vyšší. Šelma, která dosahuje maximálně 170 cm by tak našim hráčům sahala někam k nosu. Máme vyrovnáno – 1:1.

Vzhledem k tomu, že HC MUNI je součástí univerzitní hokejové ligy, je jasné, že je tým složený z mladých hráčů. I přesto, že se v kádru najde pár mazáků, kterým už konec studentských let klepe na dveře, ukazuje se, že průměrnému medvědovi v modrobílém drese je 23,5 let. Volně žijící medvědi se dožívají zhruba 20–30 let. Tudíž je to výhra 2:1 pro MUNI. Mládí přeci táhne!

Zdá se tedy, že ve statistikách vítězí naše hokejové šelmy. Mimo to ale tým s medvědí tlapou na dresu skrývá spoustu dalších zajímavých faktů. Věděli jste třeba, že více než třetina týmu hraje napravo? Nebo že nejvíce hráčů studuje na Fakultě sportovních studií a sedm medvědů je už v pátém ročníku jejich studia?  A co fakt, že se v týmu mluví dvěma jazyky – česky a slovensky?

Teď už víte o našich medvědech zase o kousek víc. Tak nás dál bedlivě sledujte na facebooku i instagramu, ať vám ani příště nic neuteče!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři