Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Seznamte se s Medvědy, které na ledě nepotkáte. Představujeme náš off-ice tým, 1. DÍL

HC MUNI je hlavně o hokeji a o tom, co borci předvedou na ledě. Ale spoustu neviditelné práce odvedou také lidé v off-ice týmu. Proto jsme se je postupně rozhodli představit. V prvním díle začínáme studenty nebo absolventy PdF a ESF.

Matouš Vojáček

Matouš Vojáček je historicky jedním z prvních členů medvědího off-ice týmu. Zároveň je jediným studentem brněnské pedagogické fakulty v celém zázemí. Jak se k týmu dostal a co dělá, popsal v následujícím článku.

„Stál jsem u zrodu HC MUNI“

Pro tým brněnských medvědů pracuje Matouš Vojáček od samých začátků. „V roce 2016 jsem začal psát pro brněnskou Techniku, která hrála ve 3. nejvyšší české lize,“ popisuje Matouš. V týmu hráli i pozdější zakladatelé HC MUNI Peter Bustin, Josef Novák a Ondra Stehlík. Podle Vojáčka se už dlouho proslýchalo, že by Bustin chtěl založit vlastní tým. „Jelikož se Peterovi naše redakční práce líbila, tak nabídl Kryštofovi Severovi, který byl šéfredaktorem Techniky, stejnou pozici i v HC MUNI. Kryštof mě „přetáhnul“ s sebou, takže jsem v týmu prakticky od založení,“ dodává.

Dělá vše, co je potřeba

Při startu týmu dělal Vojáček redaktora, později se přesunul na hlasatelskou lavici a to mu zůstalo dodnes. „V poslední sezóně už šlo spíš jen o tři věty do mikrofonu za zápas. Kromě hlášení pak dělám cokoliv, co je potřeba. V poslední době to bylo třeba focení nového merche nebo zaskakování v posledním venkovním utkání za kustoda“ (člen týmu, který má na starosti přípravu zázemí, vybavení, ale i udržení dobré nálady – pozn. red.).“

Na Pedagogické fakultě MUNI Matouš nastoupil do třetího semestru studia sociální pedagogiky a volného času a když má chvíli pro sebe, věnuje se sportu. „Nejradši si zahraji fotbal nebo tenis, pak už pár let píšu na web Komety. Ovšem nejoblíbenější volnočasovou aktivitou je, když jdeme s kamarády do dobře známé hospody U Karla na dvacet,“ žertuje.


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Nemám oblíbeného interpreta. Poslouchám všechno, co se mi líbí.

Kde bydlíš? V Brně-Žabovřeskách

Oblíbený tým nebo hokejista? Henrik Lundqvist

Sladké, nebo slané? Sladké

Pivo, nebo víno? Pivo (ale nejradši jägerbombu)

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Sportovní oblečení

Psi, nebo kočky? Psi


Jaro Garai

Jaru Garaie jste možná ještě neviděli, určitě jste ale viděli jeho práci. Bez něj by nevznikla jediná pozvánka na zápas ani jediný článek. Co má Jaro v týmu na starosti? Čtěte níže.

Víc než grafik

Do týmu se Jaro Garai dostal minulý rok jako grafik. „Tím, že jsem velký fanoušek hokeje, tak jsem vždy toužil nějakým způsobem propojit tuto mou vášeň a kariérní život. Když jsem ale psal do hokejových klubů a ptal se na možnosti neplacené stáže, tak jsem se většinou žádné odpovědi nedočkal.“ Když pak Garai uviděl výzvu, že HC MUNI hledá grafika, rozhodl se k náboru přihlásit.

Později dostal možnost řešit více věcí jako obsah sociálních sítí, program společenské odpovědnosti a sázení stromů, vrcholem je ale tvorba nového medvědího vzhledu. „Nejvíce si určitě vážím, že jsem jako amatérský grafik (moje zdrojové soubory jsou peklo, směje se) dostal možnost vytvořit novou vizuální identitu týmu a s tím spojené nové dresy,“ dodává Jaro.

Inženýra plánuje, hokejem žije

Na Masarykově univerzitě Garai absolvoval podnikovou ekonomiku a management na Ekonomicko-správní fakultě, na další studium pomýšlí výhledově. „Začal jsem dělat i inženýra, ale nějak jsem se nedokázal dokopat k tomu, abych napsal diplomku. Ale školu si plánuji nějakým způsobem v budoucnosti dokončit.“

Jarův zápal pro hokej dokazuje i to, že ve volném čase sbírá podpisy hráčů. „Minulý rok jsem navštívil Berlín a Stockholm, kde jsem měl možnost potkat velké hvězdy světového hokeje - Jonathan Toews, Patrick Kane, Steven Stamkos, Nikita Kucherov jsou některá ze známých jmen. Nyní během korony toto moje hobby padlo,“ říká. Kromě toho pravidelně cvičí, rád čte nebo hraje na Xboxu.


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Moja Reč a Martin Matys

Kde bydlíš? V Brně, ale pocházím z Bratislavy 

Oblíbený tým nebo hráč? Las Vegas Golden Knights a Henrik Lundqvist

Sladké, nebo slané? Sladké

Pivo, nebo víno? Asi pivo

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi, nebo kočky? Jednoznačně psi


Michal Pavljuk

Michal Pavljuk patří v zázemí našeho brněnského klubu mezi nováčky. I díky němu se může tým posouvat dál. A ještě k tomu studuje dvě školy. Víc o sobě prozrazuje v následujících řádcích. 

Aby bylo medvědy vidět

V HC MUNI pracuje od letošního září jako asistent marketingu. „Mojí hlavní úlohou je komunikace se sponzory. K týmu jsem se dostal díky mému zájmu o fungování sportovního marketingu a managementu,“ popisuje Pavljuk svou pozici v off-ice týmu. Jeho hlavním úkolem je, aby byli hokejisté z Masaryčky vidět a měli za sebou i kvalitní partnery.

Sport vždy a všude

Kromě magisterského studia mezinárodních vztahů na Fakultě sociálních studií se Michal pustil ještě do druhé školy. Jako další magisterský obor si zvolil právě Management sportu. Ve volném čase se dle vlastních slov snaží hlavně sportovat, věnovat se rodině a přátelům nebo si zahraje na PlayStationu.


Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Ze zahraničních je to asi jednoznačně Kanye West. Ze slovenských to bude skupina Kontrafakt.

Kde bydlíš? Z hlediska občanského průkazu to jsou Košice, z hlediska mého studia centrum Brna.

Oblíbený tým nebo hráč? Washington Capitals a Alexander Ovečkin

Sladké, nebo slané? Sladké

Pivo, nebo víno? Víno

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi, nebo kočky? Psi


Tereza Helanová

Také první žena, kterou vám z našeho off-ice týmu představíme, je v zákulisí medvědů zatím krátce. Co má na starosti takový event manager? Nejen to se dozvíte níže.

Nevydařený začátek

Prací event managera je, jak již z názvu vyplývá, organizace akcí. A to na ledě i mimo něj. Tím se měla zabývat i Tereza Helanová. „V HC MUNI jsem měla začít působit od letošního roku. Vzhledem k současné situaci k tomu ale ještě nebyla příležitost,“ posteskla si Tereza. O možnosti být součástí brněnského týmu Masarykovy univerzity se dozvěděla z Facebooku. Přihlásila se na výzvu a teď už jen čeká, až bude moci své organizační dovednosti ukázat.

Ekonomka na tripu

Tereza studuje druhým rokem na Ekonomicko-správní fakultě. Jejím oborem jsou Finance a právo. Nyní je ve druhém ročníku. Ve svém volném čase se snaží odreagovat a na svůj obor studia moc nemyslí. „Ráda cestuji, podnikám výlety a sportuji. Nejvíce času trávím s kamarády a rodinou, třeba hraním deskovek,“ popisuje Helanová.


Medvědí rychlozpověď 

Oblíbený hudební interpret? Alt-J

Kde bydlíš? V Brně

Oblíbený tým nebo hráč? David Pastrňák

Sladké, nebo slané? Sladké

Pivo, nebo víno? Víno

Sportovní, nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi, nebo kočky? Psi

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři