Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Představujeme nováčky Univerzity Palackého! Jaké nové borce letos nabídne?

Olomouc – Univerzitní liga je co se týče hráčů velmi proměnlivá a olomoucký tým není výjimkou. Univerzita Palackého letos přivítala ve svém kádru hned deset nových hokejistů, které tak čeká premiéra na vysokoškolského hokejovém kolbišti. O které hráče se jedná?

Hned dvě nové tváře zavítaly do týmu z nedalekého Šumperka, konkrétně se jedná o Martina Žižlavského s Liborem Šípem. Zatímco prvně jmenovaný se narodil v roce 2001 a v univerzitní lize teprve nakoukne do dospělého hokeje, Libor Šíp už má přeci jen o něco větší zkušenosti, neboť za šumperské Draky nastupoval v české třetí nejvyšší soutěži.

Zcela kompletně nově obsazené bude rovněž brankoviště, které budou hájit dva dvacetiletí mladíci. Přestože jsou oba maskovaní muži stejně staří, Lukáš Novotný toho už má za sebou o něco více, jelikož už stihl odchytat několik duelů mezi seniory, přesněji řečeno za „A“ tým Chrudimi. Druhým strážcem svatyně bude letos Petr Vystrčil, jenž do našeho celku zavítal z Uherského Brodu. Stejně jako Novotný přišel do Olomouce z Chrudimi i útočník Zdeněk Formánek.

Michal Fojtášek je dalším „zelenáčem“ na seznamu a řadí se mezi nejmladší členy mužstva, neboť mu je teprve devatenáct let. Do celku Univerzity Palackého přestoupil z Rožnova pod Radhoštěm, v mládežnických kategoriích si však zahrál i za Vsetín. Z klubu hrající nižší soutěže pochází i Martin Večeřa, který až do minulého ročníku oblékal dres Litomyšle.

Naopak velmi bohaté hokejové zkušenosti má Filip Palička, který od mladšího dorostu až po juniory válel za Piráty Chomutov. Svůj poslední rok mezi hráči do dvaceti let hrál i za Olomouc. Poté se však vrátil do rodného Nového Jičína, kde loni dokonce plnil roli kapitána. I Lukáš Zmeškal toho v nejvyšších mládežnických ligách neodehrál málo, přičemž vystřídal Zlín, Znojmo, Kroměříž i Přerov. Za posledně jmenovaný tým si navíc střihl i několik duelů v Chance lize! Posledním, kdo tento ročník poprvé nastoupí v univerzitní lize, je Michal Sup, jenž minulou sezónu působil v Kobře Praha. Předtím si ovšem vyzkoušel například juniorskou soutěž v USA.

Takový je tedy výčet všech borců, které čeká premiéra v dresu Univerzity Palackého v rámci univerzitní soutěže. Doufejme, že se toho brzy dočkáme!

Autor: Jonáš Majtyka
Foto: Daniel Klement


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři