Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

K Vánocům si hráči UK přáli brzký návrat na led!

Soutěžní utkání Univerzitní ligy ledního hokeje jsou bohužel prozatím v nedohlednu. Hráči Univerzity Karlovy stihli v krátkém období před Vánoci využít uvolnění opatření a znovu se prohnat na ledě na domácím ledě Škoda IceRinku. Jak se trénuje v období mezi karanténami? Jak ovlivňuje karanténa studijní povinnosti hráčů? A jaký byl rok 2020 týmu UK Hockey Prague?

Právě probíhá jedno z nejhezčích období v roce, Vánoce. Většina hráčů by si přála brzký návrat na led, kde potkají znovu své kamarády, spolužáky a budou se moci radovat z normálního života. Amatérské soutěže v roce 2020 neprožívají zrovna nejlepší období. Velkou část roku měli amatérské soutěže kvůli vládním opatřením v boji proti nemoci Covid-19 vystavenou stopku i s velmi omezenými možnostmi tréninku. Do této škatulky spadá i Univerzitní liga ledního hokeje a všechny jeho týmy, kterým skončila sezona předčasně již před play-off. Druhý ročník soutěže byl zastaven již po 2.kole. Od té doby se zastavila jak univerzitní liga, tak i prezenční výuka na všech vysokých školách, včetně nejstarší univerzity ve střední Evropě. Od 10.října do konce roku neproběhlo jediné soutěžní utkání a hráči se tak v současnosti plně soustředí na distanční výuku a plnění studijních povinností.

V sezoně 2020/21 zatím odehráno jediné utkání!

V roce 2020 stihl výběr Univerzity Karlovy pouhých 11 soutěžních utkání. V aktuálním ročníku pak stihl odehrát pouze jediné utkání základní části na domácí půdě BO Ostrava Vítkovice Steel, odkud si odvezl jeden bod po porážce v prodloužení. Na další utkání si pravděpodobně hráči ještě nějakou dobu počkají. Dlouhou dobu bez soutěžního utkání si mohli zkrátit hráči během prosince třemi tréninky v počtu deseti hráčů. Těchto pár vzácných tréninků věnovalo vedení týmu hráčům k turnaji v minihokeji a na všech hráčích byla vidět ohromná chuť vrátit se zpět k tréninkovému procesu. Hráči si turnaj užili a společné chvíle oslavili i na menším vánočním večírku, dle povolených hygienických kritériích. Ale zápas proti Engineers, Black Dogs nebo Cavaliers žádný turnaj nenahradí. Pevně věříme, že se do klasického tréninkového procesu budeme moci vrátit co nejdříve a naskočit do utkání.

Plnění studijních povinností z pokoje.

Dnešní doba vyžaduje speciální opatření a vysoké školy museli přejít kompletně na distanční formu výuky. Studijní povinnosti plní hráči během online hovorů s vyučujícími z pohodlí vlastního domova. Může se zdát, že jsou zkoušky touto formou jednodušší. Hráči se shodují na opaku. Často končí s propoceným oblečením na vlastní židli vzdáleni i desítky kilometrů od zkoušejícího kantora. Například na FTVS byl studijní harmonogram uzpůsoben nemožnosti konání praktické výuky a zkoušky z teoretických předmětů byly přesunuty na dřívější termíny. Stejně jako Univerzitní liga ledního hokeje, tak i univerzity se snaží pružně reagovat na tuto nelehkou dobu.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři