Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Finále představení off-ice týmu: Co studoval brněnský trenér a co dělá kustod?

V posledním dílu série představení brněnského off-ice týmu vám odkryjeme samotné jádro celé medvědí smečky. Vyzpovídali jsme pro vás trenéra, asistenta a kustoda našeho mančaftu, bez kterých by to prostě nešlo.

Po delší pauze vám přinášíme poslední část představení našeho medvědího týmu, který na ledě neuvidíte. A připravili jsme si pro vás skutečně velký závěr. V poslední trojici, kterou náš seznamovací seriál přinese, není nikdo jiný než trenér, jeho asistent a hlavní kustod brněnských medvědů. Jejich zájmy i to, jak se na svou pozici dostali, vám o sobě prozradí v následujících řádcích.

Jiří Čtvrtníček

Jiří Čtvrtníček má v týmu na ledě i mimo něj nejvyšší pozici a největší respekt. Právě on totiž letos brněnské medvědy vede jako hlavní trenér. Není to však jeho první působení v týmu.

Od hráče k trenérovi

Na Masarykově univerzitě sice nestudoval, k brněnskému univerzitnímu hokeji přesto měl vždy blízko. Při studiu na Akademii STING už aktivně hrál za HC MUNI jako útočník. Pak se ale situace změnila. „Jelikož jsem ukončil studium a věnuji se trenérství (Jirka kromě jiného trénoval už v týmu Technika Brno, předchůdci HC MUNI, pozn. red.) tak mi kluci z vedení nabídli místo trenéra,“ vysvětluje svůj postup Jiří.

Kliďas i sportovec

Volného času Jirka při zaměstnání a trénování nemá moc, proto když už se nějaký najde, využívá ho dle svých slov hlavně k odpočinku. „Rád odpočívám, sleduji sport nebo různé seriály v televizi a pokud zrovna nemám nějaké zranění tak velmi aktivně sportuji,“ komentuje.

Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Žádný, mám rád skoro veškerou hudbu.

Kde bydlíš? V Brně

Oblíbený tým nebo hráč? Pittsburgh Penguins a Sidney Crosby

Sladké nebo slané? Sladké

Pivo nebo víno? Pivo

Sportovní nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi nebo kočky? Obojí.

Jan Sedlák

Honza Sedlák je další bývalý hráč, který v týmu postoupil na vedoucí post. Co si v letošní zkrácené sezóně střihl za roli?

Rychlý postup

Honza v týmu nepůsobí zas tak dlouho, k hokeji má ale blízko dlouho, a tak se brzy dostal z ledu na trenérskou lavici. „Působím jako asistent trenéra pro letošní sezónu, loni jsem za MUNI hrál, takže jsem u medvědů celkem dvě sezóny. Vedení týmu, tedy trio Stehlík, Novák, Bustin (zakladatelé HC MUNI, pozn. red.) jsou mí bývalý spoluhráči z Techniky Brno, takže jsme v kontaktu a nějak jsme se vždycky domluvili na spolupráci,“ popisuje svou dosavadní cestu týmem Sedlák.

Ke sportu má blízko i studiem

Ani Honza, stejně jako trenér Jirka, nikdy na Masarykově univerzitě nestudoval, má ale blízko nejen k jejímu hokejovému týmu, ale i ke sportu obecně. „Studoval jsem bakalářský obor Tělesná výchova a sport na Fakultě tělesné výchovy Univerzity Palackého v Olomouci. Ve volném času potom rybařím, cestuji, nebo si užívám právě ten volný čas,“ říká trochu tajemně Sedlák.

Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? The Chainsmokers

Kde bydlíš? Brno

Oblíbený tým nebo hráč? Pittsburgh Penguins a Sidney Crosby

Sladké nebo slané? Sladké

Pivo nebo víno? Pivo

Sportovní nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi nebo kočky? Nemohu vybrat, miluji obojí.

Petr Novák

Posledním představeným z naší trojice je kustod Petr. Mladší, ale stejně důležitý. Díky němu mají totiž hráči vždy připraveno to, co potřebují.

Dělám vše, co je potřeba

Práce kustoda je velmi rozmanitá, což potvrzuje i Petr popisem svých úkolů. „Starám se, aby měli kluci nachystanou kabinu a všechno potřebné na zápas. Během něj se potom snažím dělat, co je potřeba. Vysuším rukavice, doplním pití na střídačce a tak dál.“ Petr stojí u týmu od jeho založení. „Dostal jsem se k tomu tak, že jsem před tím dělal kustoda u Techniky. Když ta skončila a kluci zakládali HC MUNI, tak jsem byl rád, že jsem mohl u hokeje zůstat, když mi to nabídli,“ popisuje Petr.

Pasivní sportovec i táborový vedoucí

„Studuji prvním rokem na MUNI. Přesněji studuji fyziku se zaměřením na vzdělávání na Pedagogické fakultě. U týmu jsem sice od začátku, ale až letos jsem konečně k dostal i na školu,“ vtipkuje Novák.

Volný čas musí dle svých slov přizpůsobit aktuální situaci. „Nejradši zašel na jedno, bohužel to moc v poslední době nejde, takže hlavně sleduji hokej. Po přechodu na vysokou bohužel toho volného času tolik není. Jinak přes léto dělám vedoucího na dětském táboře,“ líčí Petr své další aktivity.

Medvědí rychlozpověď

Oblíbený hudební interpret? Smack

Kde bydlíš? Bydlím ve Šlapanicích u Brna, narodil jsem se ale v Přerově.

Oblíbený tým nebo hráč? Pittsburgh Penguins a Sidney Crosby

Sladké nebo slané? Slané

Pivo nebo víno? Pivo

Sportovní nebo elegantní oblečení? Sportovní

Psi nebo kočky? Psi

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři