Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Jsem připraven, hlásí nejproduktivnější hráč loňské sezóny Marek Kovalski

Obnovení soutěže je zatím stále v nedohlednu, a tak jsme pro Vás vyzpovídali nejproduktivnějšího hráče minulé sezóny Marka Kovalského. Jak bojuje se školou, anebo jak vidí možnost obnovení soutěže, se dočtete níže.

Jak zatím prožíváš karanténu?

Snažím se doma pořád něco dělat, jak už cvičit tak se občas podívat i na školu, ale už to všechno trvá moc dlouho. Hlavně je to divný pocit v zimě nehrát hokej, snad už to vše brzy skončí a budeme moci hrát, anebo alespoň ze začátku trénovat.

Jak se ti zamlouvá distanční výuka? Je to pro tebe náročnější než prezenční výuka?

Tak určitě to má své výhody i nevýhody. Je těžké se soustředit doma na přednášku, když člověk ví, že je doma a raději by dělal něco jiného. Doma je prostě spousta věcí, které člověka rozptylují a raději bych tedy seděl ve škole, protože si myslím, že to člověku dá daleko víc než samostudium doma. Je to hodně těžké.

Studuješ na Ostravské univerzitě, jak u vás probíhají zkoušky?

Myslím, že dvě zkoušky jsme měli online, ale jinak chodíme na zkoušky normálně do školy, samozřejmě vždy tak, aby to bylo v rámci s opatřeními.

Máš už nějaké zkoušky hotové?

Ano mám a školy už stačilo ne? :D

Dobře. Udržuješ se nějak ve formě, když je přerušená sezóna?

Určitě, jak jsem říkal, tak se snažím pořád něco dělat. Cvičím i mimo sezónu, takže pro mě se nic nemění, akorát mi tedy chybí led.

A jak se tedy udržuješ nebo jak cvičíš?

Mám doma menší fitko, takže pracuji na síle, výbušnosti a dělám cviky na stickhandling apod…

Takže jsi vlastně pořád připraven.

Ano.

Máš už jednu sezónu za sebou, jak na tebe zatím ULLH působí?

První sezóna byla pro všechny něco nového, ze začátku to každý bral že si jdeme zahrát, ale ke konci sezóny šlo vidět na každém týmu, že si nepřišel pouze zahrát, ale chtějí vyhrát a být těmi nejlepšími. Potvrdil to vlastně i Tipsport Uni Cup, kde se bojovalo o každý puk a každý tým se na soupeře připravoval. Hrozně se těším na další sezóny a jsem zvědavý, kde to až ULLH v budoucnu dotáhne.

Takže s počtem odehraných zápasu rivalita mezi týmy roste?

Ano. Jde to opravdu poznat. Ne jenom rivalita, ale i úroveň celé té ligy se dost posunula od toho minulého ročníku a je hrozná škoda, že jsme zatím nedostali pořádnou možnost si zahrát.

Myslíš si, že letos ještě dostanete tu možnost?

Osobně si myslím, že tuhle sezónu už nedohrajeme. I když bych ji strašně chtěl dohrát, tak si myslím, že bohužel ne. Rozvolněné to určitě bude zase až někdy od května nebo června a to si myslím, že nebude možné dohrát. Ale kdo ví, třeba se to nějak udělá. Každopádně je to škoda, měli jsme na tuto sezónu dva skvělé gólmany, skvělou obranu, pokud teda zrovna nechtějí moc hrát hokej a tvořit, měli jsme taky skvělé posily do útoku, ať už je to Dominik Pawliczek, který si zahrál i 1. ligu nebo také Patrik Gola z Kopřivnice, který se připravoval celou off season pod osobní trenérem. Myslím si, že jsme letos měli co ukázat a trochu se nám to povedlo v Tipsport Uni Cupu.

Chtěl bys i obhájit své prvenství v kanadském bodování z minulé sezóny?

Na tom mi ani tak moc nezáleží. Ano, individuální cena potěší, ale raději bych pomohl týmu, abychom Ohnivý pohár vyhráli společně. .


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři