Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Instagram znamená volnost. Jsem jediný Čech, který dlouhodobě spolupracuje se Swiss Tourism, říká brankář Martin Molnár

Mimo hokej a studium oboru Rekreologie se brankář HC UP Martin Molnár věnuje několika dalším aktivitám. Rád vaří i cestuje, podniká s rostlinnými proteiny Fit-day a všechno pečlivě zaznamenává hledáčkem fotoaparátu. Na svém instagramovém účtu si totiž vybudoval základnu s více jak 20 tisíci followers, kde pravidelně zveřejňuje recepty na nejrozličnější pokrmy a fotky ze všech koutů světa.

Svůj první příspěvek jsi přidal na Instagram v únoru 2013. Kdy jsi tuto sociální síť začal brát více vážně?

Instagram jsem začal brát vážně asi před dvěma lety. Přišla jedna z mých prvních velkých spoluprací pro Albert, kde jsem byl hlavní tváří reklam na novou řadu Nature‘s Promise. Tím to asi vše začalo.

Ze které spolupráce jsi měl zatím největší radost?

Nejlepší spolupráce, kterou jsem kdy měl a pořád mám, je se Swiss Tourism. Jsem jediný Čech, který kdy s nimi dlouhodobě spolupracoval. Naskytla se mi příležitost, kdy mohu sám organizovat tripy pro sebe a cestovat po celém Švýcarsku na pravidelné bázi, zkoušet nové věci, poznávat krásná místa a fotit neuvěřitelné fotografie.

Pamatuješ si tu vůbec první?

Tak tu si asi už ani nepamatuji, je to víc jak tři roky.

Co tě na Instagramu nejvíce baví?

Baví mě celkově ta možnost volnosti. Mám neomezené možnosti, které si jako fotograf a kameraman nemůžu vynachválit. Jsem pořád v začátcích a těším se, kam mě tato cesta skrze sociální sítě zavede.

Rád cestuješ. Na kterém místě se ti zatím líbilo nejvíce?

Jedno asi nevyberu. Ale mezi místa, která mě nejvíc okouzlila, se řadí už zmiňované Švýcarsko, pak Jamaica a Karibské ostrovy, Amerika – New York a Chicago, Španělsko a Švédsko s Norskem. Švýcarsko je právě ta krajina, kde je každé místo opravdu dech beroucí, proto se tam tak rád a často vracím. Všechny země mají své krásy a těším se, až tato koronavirová doba skončí, protože máme v plánu Japonsko a Nový Zéland.

Máš nějaký nevšední zážitek, který se ti na cestách stal?

Zážitků na cestách máme vždy plno. Ve Švédsku se nám postavil proti autu sob a nějak se mu nechtělo z cesty, tak jsem půl hodiny čekali, než odešel. No a jeden z nejhezčích byl teď v létě, kdy jsme se v nadmořské výšce 2 500 metrů rozběhli s padákem a hodinu létali ve 4 000 metrech na paraglidu přes úžasné Švýcarské Alpy.

Věnuješ se také vaření. Jaký nejnáročnější pokrm jsi dosud připravil?

Když už se pouštím do receptů, tak se snažím vždy buď vymýšlet komplikované, nebo hledám takové, které jsou doslova výzvou. Nejvíce mě potěšilo, když jsem se naučil těsto na pravou pizzu Napoletana, na kterou se těsto připravuje 4 až 6 dnů.

Naposledy jsi za HC UP chytal v únoru 2020. Těšíš na restart ligy?

Hokej mi chybí každý den. Je to náročné nebýt tak dlouho na ledě. Už se nemůžu dočkat až budeme zase na ledě, všichni kluci pohromadě a budeme bojovat o to nejlepší umístění v tabulce. No, a taky hlavně na tu zábavu a srandu v kabině.

V olomouckém univerzitním týmu jsi už čtvrtým rokem. Je nějaký moment, na který rád vzpomínáš, nebo který ti utkvěl v paměti?

Momentů jsme měli plno, ale asi nejunikátnější pro mě byl ten, kdy jsem s BO Ostrava prohrávali 5:1 a poté zápas otočili k výhernímu konci 9:6. To byla teprve euforie. Tolik radosti jsem dlouho nezažil.

Foto: Hana Řezníčková

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři