Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Vždy jsem to měl rozdělené: zima - hokej, léto - baseball, říká Matěj Dvořák

Dnes jsme k rozhovoru pozvali jednoho z pamětníků založení týmu Black Dogs, zároveň extraligového baseballistu, výborného studenta a velkého srdcaře, Matěje Dvořáka.

Ahoj Matěji, jaká je tvoje příprava v covid pauze?

V přípravě jsem víceméně od doby, co nás nechtějí pustit na led. Mám doma menší posilovnu, kterou jsme si s kamarády vybavili z vlastních zásob – jak se říká, co dům dal. Snažím se cvičit 3 - 4 týdně. Máme tam lavici na bench, TRX, kolo a také běžící pás, na který se pěkně kouká :-) 

Běhání tedy není tvůj kamarád ?

Přesně tak, přijde mi to hrozně zdlouhavé a nemohu si u toho s nikým povídat. Proto mám raději železo a klasické tréninky, na kterých je tvrdá práce, ale i zábava.

Věnuješ se kromě hokeje ještě jinému sportu?

Ano, baseballu. Od této sezony budeme působit v nejvyšší soutěži - extralize, takže četnost tréninků je daleko vyšší než doposud. Vždy jsem to měl rozdělené zima - hokej, léto - baseball.

Takže se dají tyto dva sporty skloubit dohromady?

Dají, ale je to náročné. Hlavně srpen a září. Jedna sezona končí, druhá začíná. Snažím se být všude, proto z hokejových tréninků utíkám na baseballové nebo naopak.


Zbyde ti vůbec nějaký čas na školu?

Zbyde, musí. Škola je stále prioritou. Jsem v posledním ročníku magisterského studia a byla by škoda to nedodělat. To bych dostal flákanec, kam bych přišel :-) Nyní píši diplomovou práci.

Je pro tebe tedy on-line výuka výhodou?

Určitou výhodou to je, ale má to své pro i proti. Můžete jít do práce, dělat věci doma a trochu víc si to naplánovat. Na druhou stranu nejsem ten typ studenta, co by se sám rád učil. Je pro mě daleko přínosnější chodit do školy, mít osobní přístup. Když člověk něco neví, tak se rovnou zeptá spolužáka nebo profesora.

Máš ještě nějakou úlohu v Black Dogs kromě hraní? Jak dlouho v něm působíš?

V BD jsem od začátku, od prvního zápasu s Plzní, který se odehrál v lednu 2018 v Hluboké nad Vltavou. Za školu jsem už předním nastupoval v populární bitvě univerzit proti JČU. Nyní kromě hraní mám na starosti marketing, který kvůli covidu nemohu dělat tak, jak jsem chtěl. Bez hokeje nejsou nápady a ani taková chuť, jakou jsme měli na začátku sezony. Věřím, že zase budeme mít brzy možnost naplno pracovat a hlavně si konečně zase zahrát hokej.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři