Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hry v HC UPOL aneb největší gambleři? Kapitán prý hraje „životní“ hru

Nejoblíbenější hra je pro hráče HC Univerzity Palackého samozřejmě reálný hokej na ledě, ale to nyní nejde. Čas si tak najdou na soupeření přes herní konzole, kde je neoblíbenější hra FIFA. A někteří hráči jsou prý i velcí gambleři.

Na prvním místě se v anketě mezi hráči umístila fotbalová hra FIFA, druhá NHL, pak válečná hra Call od Duty a poté česká klasika Mafia.

Ovšem někteří FIFU zrovna moc nemusí. „Nesnáším ji! Podle mě ji neudělali jako zábavnou hru, ale aby jen někoho naštvala,“ zuří se smíchem kapitán HC UPOL Dominik Hajšman.

„Podle mě ji neudělali jako zábavnou hru, ale aby jen někoho naštvala."

„V týmu nejraději hrajeme na Playstationu – například Call off Duty: Warzone a s Kropem (Janem Kropáčem – pozn. red.) si rád zahraju i Fortnite. On mě v tom ale musí hodně tahat,“ uznává opora Hajšman.

Tohle potvrzuje i zmíněný Jan Kropáč. „Musím ho hrozně tahat, protože v tom je horší jak na ledě,“ směje se pětadvacetiletý hráč.



A na svého kapitána práskl i další věc. „A právě náš kapitán Hajši je i největší gambler! Ten borec totiž hraje velkou životní hru,“ usmívá se. „Studuje práva, pracuje a socializuje se – to mu jde hodně. Je holt dobrý kluk, srdcař a k tomu ještě kapitán!“ poukazuje na Dominika Hajšmana.

„Kapitán? Ten borec totiž hraje velkou životní hru! Studuje práva, pracuje a socializuje se."

Ten však tohle lehce popírá. „Největší gambler? Těžko říct. Podle mě jsou gambleři všichni,“ vykládá Dominik Hajšman.

Kdo podle něj nejvíce vyhrává? „To je špatná otázka – my vyhráváme i prohráváme společně stejně jako na ledě,“ směje se útočník olomoucké univerzity.

Petr Lainka naopak označil za gamblera jiného hráče. „Největší je určitě Keša (Miroslav Janošek – pozn. red.) – jednou prohraje i svůj barák,“ usmívá se Lainka, jenž nejraději hraje na konzoli NHL.

„Největší gambler je určitě Keša (Miroslav Janošek – pozn. red.) – jednou prohraje i svůj barák."

„V tom jsem neporazitelný,“ tvrdí. „Ještě mám rád FIFU, protože je vtipný, jak v ní Keša prohrává,“ opět poukázal na Miroslava Janoška.

V kabině jsou ale populární i jiné než virtuální hry. Tedy když celá soutěž ještě běžela. „Na cestě autobusem si rádi zahrajeme Městečko Palermo. Je to takový návrat do dětských let, ale vždy nás to baví,“ prozrazuje kapitán Hajšman.

AUTOR: Josef Prášek

FOTO: Alena Zapletalová a Daniel Klement

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři