Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hráči Univerzitní ligy spolu s Kauflandem obdarovali nemocnice

Poslední zápasy univerzitní ligy byly odehrány 5.10. 2020 a od té doby liga čeká, jak se situace bude vyvíjet dál. Někteří hráči se udržují, někteří mají více času se věnovat studiu, někteří pracují a někteří pomáhají. Například studenti zdravotnických fakult jsou přímo v nemocnicích, kde pomáhají zdravotnickému personálu. Univerzitní liga se rozhodla podpořit zdravotnický personál a spolu s Kauflandem jej obdarovat.

A jak to vše probíhalo? Každý tým se domluvil s místní nemocnicí, kam hráči, spolu se svým vedením, zavítali. První, co se darovalo, byla krev. Hráči vyhrnuli rukávy a zalehli do pohodlných křesel. „Náš hokej je vzhledem k situaci zastaven, tak jsme si říkali, že bychom byli rádi užitečnými tam, kde je to teď nejvíce potřeba. Spojili jsme se s Kauflandem, který je náš partner a tak kromě krve jsme darovali i něco, co by mohlo zdravotnickému personálu přijít k chuti.” popisuje Ondřej Šebek, ředitel ULLH.


Z řad týmů jsou pozitivní ohlasy, samotní hráči byli rádi, že mohli pomáhat. „Mám z toho vždy dobrý pocit, když jdu darovat krev a pak se snažím přesvědčovat i své kamarády, aby šli příště se mnou,“ říká Štěpán Kučera, obránce HC MUNI.

"Chtěl bych moc poděkovat hráčům univerzitního hokejového týmu HC North Wings, že se rozhodli darovat krev. Bylo by dobře, kdyby se přihlásili i další sportovci, protože se dostane dárcovství do povědomí. Jsou stále pacienti, kteří potřebují pomoci." hodnotil návštěvu týmu UJEP, primář transfuzního oddělení Masarykovy nemocnice MUDr. Jiří Masopust

O potraviny se postaral Kaufland, který je partnerem Univerzitní hokejové ligy. „Chtěli bychom poděkovat Kauflandu, že nám s organizací celé akce pomáhal. Myslím, že tato akce svůj účel splnila.” říká Tomáš Hlaváč, předseda české asociace univerzitního hokeje, který šel příkladem a darování se účastnil také.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři