Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi z HC MUNI a zimní spánek? Zapomeňte! Makali i při ztížené situaci

Na zápasech jsme tuhle sezónu naše medvědy skoro neviděli. Na trénink však vůbec nezanevřeli a makali dál. Jak jim to šlo? Dozvíte se v článku. A po jeho dočtení určitě nebudete pochybovat, že na tu další jsou připravení tak dobře, jak to jen jde.

Borci ze Slovenska měli výhodu. Opatření tam byla jiná a dostali se i na stadion. „Mohl jsem se celou dobu připravovat s jedním týmem na ledě. Co se týče tréninků, nic moc se pro mě nezměnilo. Jen samozřejmě chyběla soutěžní utkání“ říká Robert Mokrohajský. 

Úplně bez zápasů ale nebyl a s hokejkou v ruce se cítil dobře. „Na tréninku jsme většinou hráli zápasy – ať už pět na pět, čtyři na čtyři nebo tři na tři,“ popisuje Robert. 

Od konce března brusle na chvíli uklidil a led vyměnil za posilovnu, kde se připravuje individuálně. A rozhodně to nebere na lehkou váhu. Čtyřikrát týdně chodí do posilovny. Pátek má volný kvůli škole. Hned v sobotu jde ale běhat a neděle je čas na regenerační trénink v podobě kola, bruslí, nebo cviků na mobilitu. 

Na ledě trénoval také René Štrauch. „Po předčasném konci sezóny jsem odešel na Slovensko, kde jsem byl až do konce ledna. Na stadioně v Spišskej Novej Vsi jsem měl k dispozici led i posilovnu. Mohl jsem trénovat čtyřikrát týdně,“ říká. 

Od února do poloviny března se kvůli zkouškovému zavřel s knihami, místo těla procvičoval hlavu a od tréninku si dal pauzu. Od druhé poloviny března začal několikrát týdně jezdit na kole a poslední dva týdny už zase chodí do posilovny a individuálně se připravuje na další, snad už kompletní, sezónu. 

Na trénink ale rozhodně nezanevřeli ani kluci v Česku. „Hned jak přerušili sezónu, nabídl se nám bývalý trenér Kofy, že můžeme trénovat pod jeho dohledem. Sestavil nám tréninky a ty jsme společně s klukama plnili. Několikrát do týdne jsme se s Kofym i potkali a udělal nám trénink na suchu. Takhle jsme se připravovali po dobu lockdownu. Pro mě to bylo dost náročné, protože nám tam Kofy zařadil i běhání, které moc nemusím. Ale vím, že je to potřeba, tak jsem se vždycky kousl,“ popisuje Štěpán Kučera 

Ten se momentálně připravuje s B týmem Komety, který bude hrát druhou ligu. „Samozřejmě je cílem hrát i univerzitní ligu, když to bude možné vše skloubit dohromady. Moc se těším. Chtěl bych vyhrát s klukama letos titul,“ vypráví o svých ambicích. 

Přípravu nezanedbala ani stálice týmu Honza Vaverka. „Běhal jsem a cvičil na workoutovém hřišti. Po rozvolnění hrajeme s klukama fotbal. Plácek máme za Žebětínem. Teď po otevření zase chodím i do posilovny. Jen škoda, že uvolnění nepřišlo dřív, protože led nic nenahradí.“

Rozhodně nelenili ani Slováci v Brně. Adam Grman cvičil se spolubydlícími na bytě. „Chodili jsme i běhat do Lužánek nebo na workoutové hřiště. Začali jsme i s fotbalem, abychom se udrželi ve formě. Teď už je to lepší a zase chodíme párkrát týdně do gymu a pořád na fotbal.“ Fotbalový tým tvořil kromě Vaveho i Pavel Tomaník, Honza Grygera nebo Martin Biolek. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři