Přesunout nahoru

Kapitán a trenér hodnotili přípravu HC North Wings před nadcházející sezonou

Ústí nad Labem - V pondělí 26.07.2021 vyjeli hokejisté HC North Wings opět na domácí led v Ústí nad Labem. To vše v rámci přípravy na novou sezonu, čímž navázali na přípravu ze zimního stadionu v Teplicích. Co všechno čeká Křídla Severu před blížícím se Tipsport Uni Cupem se dozvíte, jak od kapitána Patrika Balcara, tak od trenéra Lukáše Místeckého.

Již 14.8.2021 čeká HC North Wings úvodní střetnutí v rámci přípravného turnaje před ULLH, stejně jako loni, pod názvem Tipsport Uni Cup. Svěřence trenérů Martina Štěpánka a Lukáše Místeckého čeká na úvod hned silný tým z Prahy, a to celek Engineers. Je tak potřeba nyní nabírat tréninkové dávky a dostat se do co největší formy. V rámci „soustředění“ jsme trénovali minulý týden třikrát denně. Byl tam trénink s kondičním trenérem, posilovna a samozřejmě led. Do prvního utkání chceme nabrat zejména co nejvíce fyzičku, o tom byl také úvodní týden, nyní se budeme chtít věnovat i herním dovednostem, nacvičit různé herní situace. Úvodní tréninky měly slušnou úroveň, přibylo nám několik nových tváří, ale zdravé jádro zůstalo stejné jako loni, což je důležité. Popsal úvod přípravy trenér Lukáš Místecký

K mikrofonu jsme si pozvali také kapitána HC North Wings a „tiskového mluvčího“ v jedné osobě Patrika Balcara

Patriku, jaký byl vůbec úvodní trénink na ledě, který proběhl na úvod přípravy?

První trénink, co si budeme povídat, je vždy těžký, ale dokázali jsme se s tím popasovat. Jelikož jsme skvělá parta, tak to šlo jedna báseň.   

Přivítal jsi určitě také přesun na domovský stadion do Ústí nad Labem?

Určitě je to pro nás lepší, jelikož tu máme své zázemí. Většina to má blíže. Jsme v domácím prostředí, a to je důležité.

Jak sis naopak užíval poslední volno před přípravou?

Jelikož jsem udělal bakaláře, tak bylo volno celkem perné, náročné (smích). S klukama z týmu jsme odjeli na vodu, což bylo legendární a moc jsme si to užili. Teď jsme se vlastně opět sešli na ledě a v přípravě. 

Jádro týmu z loňska zůstalo stejné, tak je opět se na co těšit?

Samozřejmě. Vytvořilo se tu, jak my říkáme, „zdravé játro“. Je to perfektní, že se sešla taková parta.

Tým trénoval nyní třífázově, jak je to náročné?

Je to potřeba před soutěží. Natrénovat co nejvíce, prostě co se dá. Už se ale těšíme na zápasy, které zanedlouho přijdou. 

Co jako kapitán chystáš před začátkem ostrého startu? Jsou v týmu nováčci, bude ještě nějaké pověstná „stmelovací akce“?

Samozřejmě (smích). Toto nesmí chybět v žádném týmu. Na začátku sezony a na konci. Stmelovat tým je strašně důležité, neustále, průběžně, protože bez toho nefunguje. 



Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři